Popovićev oproštaj od Partizana...!

Nisam ja dovodio igrače i trenere! “Ipak, svestan sam da se, bez obzira na sve ovo, uspeh uprave u sportskom klubu meri prema trenutnom sportskom rezultatu, posebno u domaćem prvenstvu, koje nije na zadovoljavajućem nivou. Zato, odlazim iz moralnih razloga“, poručio je doskorašnji prvi čovek crno-belih.

Fudbal 25.12.2015 | 23:20
Popovićev oproštaj od Partizana...!

Nema mira u Humskoj! Zoran Popović nije izdržao ni godinu dana na čelu fudbalskog kluba Partizan, a odlučio je da se pismom oprosti od članova skupštine, nadzorno i upravnog odbora u kojem je podsetio nije on dovodio igrače i trenere.
“U mom mandatu je urađen teren na popularnoj ’blatuši’ i obezbedio sam finansiranje izgradnje internata, za koji svaki dan očekujemo dozvolu. Ponosan sam zato što je dok sam vodio klub vraćena titula prvaka države u Humsku i zato što smo od 12 evropskih utakmica pobedili u sedam, što se ne pamti u novijoj istoriji. Kao predsednik kluba nisam dovodio igrače i trenere i zato ne snosim nikakvu ličnu odgovornost za sportske promašaje“, naveo je Popović.

On je naveo da oseća moralnu odgovornost za sve ono što se dešavalo u klubu u prethodnom periodu.
“Ipak, svestan sam da se, bez obzira na sve ovo, uspeh uprave u sportskom klubu meri prema trenutnom sportskom rezultatu, posebno u domaćem prvenstvu, koje nije na zadovoljavajućem nivou. Zato, odlazim iz moralnih razloga“, poručio je Popović.

Ipak, odlazeći prvi čovek kluba podsetio je da je ostavio preko 2.000.000 evra u kasi crno-belih.
“Kao predsednik Partizana zatekao sam blokiran račun od 800.000 evra, obezbedio neophodna finansijska sredstva za nesmetano funkcionisanje kluba, zaostala primanja trenerima omladinske škole od koje naš klub živi, obezbedio pomoć za Košarkaški klub Partizan u iznosu od 200.000 evra, redovno izmirivao tekuće obaveze prema svim zaposlenima u klubu i igračima, isplatio oko milion evra nasleđenih dugovanja za poreze i ostavio sa današnjim danom na žiro računu kluba preko 2.000.000 evra, kao i potraživanja prema UEFA u iznosu od 2.500.000 evra, koja će biti naplaćena u narednih mesec dana“, dodao je Popović.

Klub će do izborne skupštine voditi Radna grupa na čelu sa bivšim golmanom crno-belih Ivanom Ćurkovićem.

Komentari / 0

Ostavite komentar