Нови стадион, Нова година, нови тренер!

Олимпик Лион излази из мера штедње, али не бележи жељене резултате. Стога, смена тренера.

Фудбал 25.12.2015 | 22:20
Нови стадион, Нова година, нови тренер!

Четврти најтрофејнији клуб Француске, из Олимпика из Марсеја (10), Сент Етјена (10) и Нанта (8), Олимпик Лион (7), мења тренера после годину и по дана.

Серију од пет кола у Лиги 1 без победе, и само једног освојеног бода од последњих 15, платио је Ибер Фурније.

Замениће га Бруно Женезјо, који ће званично преузети екипу 28. децембра.

"Женезјо је десет година део професионалне екипе Олимпика из Лиона и има дубоко знање о клубу и младим фубалерима", наводи се у саопштењу и додаје да је "стекао посебно знање о увођењу нових играча како би се обезбедила јака кохезија групе".

Фудбалски клуб Лион је навео да ће се Женезјо сутра обратити новинарима којима ће изнети план за свој будући рад у екипи. Женезјо је бивши француски професионални фудбалер рођен 1966. године. Играо је као везни играч.

Лион је, после 19 одиграних кола у француском шампионату, девети на табели са 26 бодова.

Током страховладе клуба са "Жерлана", који је од сезоне 2001/02 до сезоне 2007/08, освојио седам узастопних титула, тренери су се мењали прилично често. Серију је започео Жак Сантини (2000-02), наставио Пол Ле Гвен (2002-05), потврдио Жерар Улије (2005-07), а привео крају Ален Перан (2007-08), први тренер у историји клуба који је освојио "дуплу круну".

Те 2008. године, председник клуба Жан Мишел Олас одлучио је да клуб крене у изградњу скупог, али модерног стадиона "Стаде дес Лумиèрес", који ће свечано бити отворен за месец дана, у јануару 2016. године, тако да су Перанови наследници, Клод Пуел (три сезоне) и Реми Гард (три сезоне) имали далеко "тање" буџете и слабије тимове, па Лион углавном није био конкурентан за врх табеле, али сада, када је изградња 450 милиона евра вредног објекта за ЕУРО 2016 при крају, назире се и повратак у сам врх француског фудбала.

Ипак, без Фурнијеа, који је последњу лигашку победу забележио још 8. новембра.

Нова година, нов стадион, нов тренер...

Коментари / 0

Оставите коментар