Novi stadion, Nova godina, novi trener!

Olimpik Lion izlazi iz mera štednje, ali ne beleži željene rezultate. Stoga, smena trenera.

Fudbal 25.12.2015 | 22:20
Novi stadion, Nova godina, novi trener!

Četvrti najtrofejniji klub Francuske, iz Olimpika iz Marseja (10), Sent Etjena (10) i Nanta (8), Olimpik Lion (7), menja trenera posle godinu i po dana.

Seriju od pet kola u Ligi 1 bez pobede, i samo jednog osvojenog boda od poslednjih 15, platio je Iber Furnije.

Zameniće ga Bruno Ženezjo, koji će zvanično preuzeti ekipu 28. decembra.

"Ženezjo je deset godina deo profesionalne ekipe Olimpika iz Liona i ima duboko znanje o klubu i mladim fubalerima", navodi se u saopštenju i dodaje da je "stekao posebno znanje o uvođenju novih igrača kako bi se obezbedila jaka kohezija grupe".

Fudbalski klub Lion je naveo da će se Ženezjo sutra obratiti novinarima kojima će izneti plan za svoj budući rad u ekipi. Ženezjo je bivši francuski profesionalni fudbaler rođen 1966. godine. Igrao je kao vezni igrač.

Lion je, posle 19 odigranih kola u francuskom šampionatu, deveti na tabeli sa 26 bodova.

Tokom strahovlade kluba sa "Žerlana", koji je od sezone 2001/02 do sezone 2007/08, osvojio sedam uzastopnih titula, treneri su se menjali prilično često. Seriju je započeo Žak Santini (2000-02), nastavio Pol Le Gven (2002-05), potvrdio Žerar Ulije (2005-07), a priveo kraju Alen Peran (2007-08), prvi trener u istoriji kluba koji je osvojio "duplu krunu".

Te 2008. godine, predsednik kluba Žan Mišel Olas odlučio je da klub krene u izgradnju skupog, ali modernog stadiona "Stade des Lumières", koji će svečano biti otvoren za mesec dana, u januaru 2016. godine, tako da su Peranovi naslednici, Klod Puel (tri sezone) i Remi Gard (tri sezone) imali daleko "tanje" budžete i slabije timove, pa Lion uglavnom nije bio konkurentan za vrh tabele, ali sada, kada je izgradnja 450 miliona evra vrednog objekta za EURO 2016 pri kraju, nazire se i povratak u sam vrh francuskog fudbala.

Ipak, bez Furnijea, koji je poslednju ligašku pobedu zabeležio još 8. novembra.

Nova godina, nov stadion, nov trener...

Komentari / 0

Ostavite komentar