Николић: Са Србијом нема игре као са Црном Гором

Црна Гора је примјер да држава не треба да буде играчка и да људи који је воде не смију тако да је третирају, изјавио је предсједник Србије Томислав Николић. Он је рекао и да Црну Гору не треба поредити са Србијом, која има своје интересе, права и вијековна пријатељства.

Србија 24.12.2015 | 18:55
Николић: Са Србијом нема игре као са Црном Гором

„Црна Гора је изабрала пут чланства у ЕУ и НАТО, али и отворене сукобе и неспоразуме са свима са којима су те организације у сукобу — значи, чланство без идентитета и самосталности“, рекао је српски предсједник.

Према његовим ријечима, за разлику од Црна Горе, Србија све вријеме показује да није таква држава и да са њом не могу да се играју.

„Србија показује да има своје интересе, права, вијековна пријатељства и да не може ни Русија да нам каже — од сада сте непријатељи ЕУ, нити ЕУ може да нам каже да нам је Русија непријатељ. Ми то нећемо“, категоричан је Николић.

Он каже и да Србију не треба упоређивати са Црном Гором, јер она свјесно поништава своју самосталност у доношењу одлука и препоручује се као држава која ће прихватити све што јој буде речено како би ушла у НАТО.

Предсједник Србије је рекао и да не жели да се мијеша у унутрашње односе у Црној Гори, али је изразио забринутост за судбину српског народа и Српске православне цркве у тој земљи.

„Никако да се то ријеши на начин који би задовољио већину народа у Црној Гори, него се рачуна на неку тиху асимилацију, по исказивању припадности народу или одређеној цркви. Међутим, то је процес који доноси сукобе између политичара, грађана, између родова и племена“, објашњава он.

Он каже и да је имао савјете за Србе у Црној Гори, али да они неке од савјета нису прихватили.

„Боље је да ћутим него да понављам нешто што неће прихватити, а оно што они мисле да је најбоље, ја не могу да им предложим. Свако има право да каже шта мисли, а то право, ако другима морам да га обезбједим, себи сигурно нећу ускратити“, закључује предсједник Србије.

Извор: Спутњик

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

смирноф

24.12.2015 21:32

Николицу спусти руку доле!!!Знас колико ме нервирас

ОДГОВОРИТЕ