Nikolić: Sa Srbijom nema igre kao sa Crnom Gorom

Crna Gora je primjer da država ne treba da bude igračka i da ljudi koji je vode ne smiju tako da je tretiraju, izjavio je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić. On je rekao i da Crnu Goru ne treba porediti sa Srbijom, koja ima svoje interese, prava i vijekovna prijateljstva.

Srbija 24.12.2015 | 18:55
Nikolić: Sa Srbijom nema igre kao sa Crnom Gorom

„Crna Gora je izabrala put članstva u EU i NATO, ali i otvorene sukobe i nesporazume sa svima sa kojima su te organizacije u sukobu — znači, članstvo bez identiteta i samostalnosti“, rekao je srpski predsjednik.

Prema njegovim riječima, za razliku od Crna Gore, Srbija sve vrijeme pokazuje da nije takva država i da sa njom ne mogu da se igraju.

„Srbija pokazuje da ima svoje interese, prava, vijekovna prijateljstva i da ne može ni Rusija da nam kaže — od sada ste neprijatelji EU, niti EU može da nam kaže da nam je Rusija neprijatelj. Mi to nećemo“, kategoričan je Nikolić.

On kaže i da Srbiju ne treba upoređivati sa Crnom Gorom, jer ona svjesno poništava svoju samostalnost u donošenju odluka i preporučuje se kao država koja će prihvatiti sve što joj bude rečeno kako bi ušla u NATO.

Predsjednik Srbije je rekao i da ne želi da se miješa u unutrašnje odnose u Crnoj Gori, ali je izrazio zabrinutost za sudbinu srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve u toj zemlji.

„Nikako da se to riješi na način koji bi zadovoljio većinu naroda u Crnoj Gori, nego se računa na neku tihu asimilaciju, po iskazivanju pripadnosti narodu ili određenoj crkvi. Međutim, to je proces koji donosi sukobe između političara, građana, između rodova i plemena“, objašnjava on.

On kaže i da je imao savjete za Srbe u Crnoj Gori, ali da oni neke od savjeta nisu prihvatili.

„Bolje je da ćutim nego da ponavljam nešto što neće prihvatiti, a ono što oni misle da je najbolje, ja ne mogu da im predložim. Svako ima pravo da kaže šta misli, a to pravo, ako drugima moram da ga obezbjedim, sebi sigurno neću uskratiti“, zaključuje predsjednik Srbije.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

smirnof

24.12.2015 20:32

Nikolicu spusti ruku dole!!!Znas koliko me nerviras

ODGOVORITE