Иван Томић: Табела ме не занима!

Иван Томић говори као тренер Партизана...

Фудбал 24.12.2015 | 19:20
Иван Томић: Табела ме не занима!

Циљ који је Иван Томић поставио испред себе када је уписивао тренерску школу званично ће му се испунити 25. децембра 2015. Бивши дугогодишњи фудбалер, а касније и спротски директор "парног ваљка", постаће тренер првог тима Партизана.

Томић је био на корак од "вруће" клупе и прошле зиме, али ће промоција, ипак, уследити скоро годину дана касније.

"Уписао сам тренерску школу јер сам себи поставио циљ - да једног будем тренер Партизана", откирва млади стручњак за Спортнетwорк, у првом интервјуу након што се сазнало да ће заменити Љубинка Друловића.

Ове јесени многи су бежали од клупе Партизана, сматрајући да је тренутак за преузимање одговорности веома неповољан. Иван није имао тих проблема, прихватио се посла на први позив.

"Нисам се школовао за тренера да бих био тренер другог клуба - Радничког са Новог Београда, који обожавам и где сам поникао, или Роме, где сам играо. Само Партизана", додаје Томић и објашњава због чега: "Знам атмосферу овог стадиона, много сам предивних и тужних тренутака доживео у Хумској. Мислим да осећам клуб на прави начин, као и одговорност према сваком навијачу Партизана. Доста сам размишљао о актуелној ситуацији у клубу, држави, уопште у спорту. И рекао сам да не могу да променим време у којем живим. Могу место и државу, али време не. Ако желим да се бавим тренерским послом, сваки тренутак је прави да се преузме Партизан".

Томић се осећа поносним што ће у вољеном клубу, после играчке каријере и оне краће на месту спортског директора, имати нову, трећу улогу.

"Мој недостатак је искуство, немам га довољно. Врлина је то што сам у Партизану провео осам година као играч и спортски директор. Апсолутно знам каква су очекивања и знам шта навијач очекује од свог Партизана када долази на стадион. То могу да наведем као предност, јер мислим да игра црно-белих мора да буде сходно традицији клуба, која је светла и препуна сјајних резултата и трофеја".

Присећа се Томић када је директно из копачки ускочио у столицу директора Партизана.

"Када сам 2007. године долазио за спортског директора Партизана, Црвена звезда је претходне две сезоне освајала 'дупле круне' и код нас у клубу је била врло тешка ситуација. Заменио сам великог и дугогодишњег директора Ненада Бјековића и сећам се да су људи са дозом неповерења гледали на моје ангажовање. Са сарадницима Горадном Петрићем, Зораном Мирковићем и Славишом Јакановиће препознали смо ситуацију у Партизану. Био нам је неопходан велики рез и успели смо да га изнесемо. Са те стране можемо да повучемо паралелу на тренутну ситуацију у клубу".

Табела и бодовна разлика га не занимају.

"Новом послу прилазим не гледајући на табелу. За мене је апсолутно неприхватљиво место на којем се Партизан налази и не желим уопште да се бавим табелом и бодовном разликом, већ тимом који желимо да оформимо и игром коју желимо да створимо. Да играмо сваку утакмицу посебно и да она за нас буде најважнија", поручује нови шеф стручног штаба црно-белих.

"Не желим никога да јуримо, јер ми у овом тренутку, са ове позиције, на то немамо право. Имамо право да верујемо у себе, да подигнемо самопоуздање и да кренемо да играмо на начин који Партизан заслужује и да постиже резултате у домаћем првенству".

Томић најављује велике резове који очекују тим.

"Сигурно ће доћи до озбиљнијих промена унутар тима. Што се игре тиче, форсираћу и инсистираћу на игри која је у складу са традицијом Партизана. Знате како је Партизан играо некада и какви су играчи прошли корз клуб. Учинићемо све да навијачи Партизана када буду долазили на стадион не размишљају о томе против кога игра њихов клуб. Био бих јако поносан ако бисмо успели да дођемо на тај ниво. Да се врати вера у српски фудбал и Партизан. Све што чујем у последње време везано за мој клуб је углавном негативно. Слажем се да нам је фудбал пао на ниске гране, да нам је слабији квалитет. Учинићу све са сарадницима да Партизан игра што брже, агресивније, атрактивније...", завршава Иван Томић.

"Са Андријом сам сарађивао у омладинској репрезентацији и о њему имам фантастично мишљење. Ситуација са уговором је специфична и не бих волео да себи дајем за право да се уплићем у те ствари. Наравно да бих волео да Андрија остане и остави још снажнији печат, који је до сада импресиван. Са друге стране, видим да је ситуација компликована и осим тога да бих желео да остане не могу да кажем ништа више."

Коментари / 0

Оставите коментар