Ivan Tomić: Tabela me ne zanima!

Ivan Tomić govori kao trener Partizana...

Fudbal 24.12.2015 | 19:20
Ivan Tomić: Tabela me ne zanima!

Cilj koji je Ivan Tomić postavio ispred sebe kada je upisivao trenersku školu zvanično će mu se ispuniti 25. decembra 2015. Bivši dugogodišnji fudbaler, a kasnije i sprotski direktor "parnog valjka", postaće trener prvog tima Partizana.

Tomić je bio na korak od "vruće" klupe i prošle zime, ali će promocija, ipak, uslediti skoro godinu dana kasnije.

"Upisao sam trenersku školu jer sam sebi postavio cilj - da jednog budem trener Partizana", otkirva mladi stručnjak za Sportnetwork, u prvom intervjuu nakon što se saznalo da će zameniti Ljubinka Drulovića.

Ove jeseni mnogi su bežali od klupe Partizana, smatrajući da je trenutak za preuzimanje odgovornosti veoma nepovoljan. Ivan nije imao tih problema, prihvatio se posla na prvi poziv.

"Nisam se školovao za trenera da bih bio trener drugog kluba - Radničkog sa Novog Beograda, koji obožavam i gde sam ponikao, ili Rome, gde sam igrao. Samo Partizana", dodaje Tomić i objašnjava zbog čega: "Znam atmosferu ovog stadiona, mnogo sam predivnih i tužnih trenutaka doživeo u Humskoj. Mislim da osećam klub na pravi način, kao i odgovornost prema svakom navijaču Partizana. Dosta sam razmišljao o aktuelnoj situaciji u klubu, državi, uopšte u sportu. I rekao sam da ne mogu da promenim vreme u kojem živim. Mogu mesto i državu, ali vreme ne. Ako želim da se bavim trenerskim poslom, svaki trenutak je pravi da se preuzme Partizan".

Tomić se oseća ponosnim što će u voljenom klubu, posle igračke karijere i one kraće na mestu sportskog direktora, imati novu, treću ulogu.

"Moj nedostatak je iskustvo, nemam ga dovoljno. Vrlina je to što sam u Partizanu proveo osam godina kao igrač i sportski direktor. Apsolutno znam kakva su očekivanja i znam šta navijač očekuje od svog Partizana kada dolazi na stadion. To mogu da navedem kao prednost, jer mislim da igra crno-belih mora da bude shodno tradiciji kluba, koja je svetla i prepuna sjajnih rezultata i trofeja".

Priseća se Tomić kada je direktno iz kopački uskočio u stolicu direktora Partizana.

"Kada sam 2007. godine dolazio za sportskog direktora Partizana, Crvena zvezda je prethodne dve sezone osvajala 'duple krune' i kod nas u klubu je bila vrlo teška situacija. Zamenio sam velikog i dugogodišnjeg direktora Nenada Bjekovića i sećam se da su ljudi sa dozom nepoverenja gledali na moje angažovanje. Sa saradnicima Goradnom Petrićem, Zoranom Mirkovićem i Slavišom Jakanoviće prepoznali smo situaciju u Partizanu. Bio nam je neophodan veliki rez i uspeli smo da ga iznesemo. Sa te strane možemo da povučemo paralelu na trenutnu situaciju u klubu".

Tabela i bodovna razlika ga ne zanimaju.

"Novom poslu prilazim ne gledajući na tabelu. Za mene je apsolutno neprihvatljivo mesto na kojem se Partizan nalazi i ne želim uopšte da se bavim tabelom i bodovnom razlikom, već timom koji želimo da oformimo i igrom koju želimo da stvorimo. Da igramo svaku utakmicu posebno i da ona za nas bude najvažnija", poručuje novi šef stručnog štaba crno-belih.

"Ne želim nikoga da jurimo, jer mi u ovom trenutku, sa ove pozicije, na to nemamo pravo. Imamo pravo da verujemo u sebe, da podignemo samopouzdanje i da krenemo da igramo na način koji Partizan zaslužuje i da postiže rezultate u domaćem prvenstvu".

Tomić najavljuje velike rezove koji očekuju tim.

"Sigurno će doći do ozbiljnijih promena unutar tima. Što se igre tiče, forsiraću i insistiraću na igri koja je u skladu sa tradicijom Partizana. Znate kako je Partizan igrao nekada i kakvi su igrači prošli korz klub. Učinićemo sve da navijači Partizana kada budu dolazili na stadion ne razmišljaju o tome protiv koga igra njihov klub. Bio bih jako ponosan ako bismo uspeli da dođemo na taj nivo. Da se vrati vera u srpski fudbal i Partizan. Sve što čujem u poslednje vreme vezano za moj klub je uglavnom negativno. Slažem se da nam je fudbal pao na niske grane, da nam je slabiji kvalitet. Učiniću sve sa saradnicima da Partizan igra što brže, agresivnije, atraktivnije...", završava Ivan Tomić.

"Sa Andrijom sam sarađivao u omladinskoj reprezentaciji i o njemu imam fantastično mišljenje. Situacija sa ugovorom je specifična i ne bih voleo da sebi dajem za pravo da se uplićem u te stvari. Naravno da bih voleo da Andrija ostane i ostavi još snažniji pečat, koji je do sada impresivan. Sa druge strane, vidim da je situacija komplikovana i osim toga da bih želeo da ostane ne mogu da kažem ništa više."

Komentari / 0

Ostavite komentar