Стеф Кари: Да, ја сам најбољи на свијету!

"Морате тако да размишљате ако играте на нивоу на којем се трудим да будем".

Кошарка 25.12.2015 | 18:20
Стеф Кари: Да, ја сам најбољи на свијету!

Да није велики играч, не би прошле сезоне водио Голден Стејт до титуле преко Леброновог Кливленда и не би разбио тврдње да у суштини шутерски тим не може да освоји лигу.

Ове сезоне, само је наставио где је стао.

На челу са маестралним Стефом Каријем, најбољим НБА играчем за прошлу сезону, "ратници" су у 28 утакмица доживели само један пораз и заиста пуцају од самопоуздања.

"Како да нас зауставите? Набавите пушку и побијте нас све", рекао је Андре Игудала једном приликом.

Голден Стејт је и протекле ноћи победио код куће и против Јуте уписао 27. тријумф. Кари је убацио 16 поена, уз девет асистенција и шут за три 2/8. Поново је уживао на паркету, а и навијачи с њим.

У великом интервјуу за америчке медије, МВП је направио кратак осврт на календарску 2015.

"Уживам на паркету. Смешкам се, смејем, покушавам да се лепо понашам. Претпостављам да нисам физички најдоминантнији играч, па верујем да је већина мојих навијача прилично изненађена шта све могу да урадим са својим димензијама", рекао је Кари.

На питање да ли се сматра најбољим играчем на свету, одговорио је потврдно:

"Сваке вечери могу да играм на највишем нивоу баш зато што и мислим да јесам (најбољи). Не улазим у дебате и расправе са људима. Мислим да свако ко игра на нивоу на којем се трудим да будем мора да то мисли (да је најбољи). Ако не мислите тако док сте на терену, онда себи не чините услугу".

Један од најзанимљивијих одговора дао је на питање - који је највећи изазов са којим се суочио у каријери?

"Вероватно је то био прелазни период између средње школе и колеџа. Било је много притиска, с обзиром на то да сам син Дела Карија, да сам одрастао у Шарлоту, у држави где се игра једна од најбољих конференција. Вероватно сам био заиста мали да бих играо у најбољој (колеџ) дивизији, али био сам сасвим добар средњошколски играч и био је заиста шок да ме Дјук, Северна Каролина, Мериленд или Вејк Форест нису ни погледали. Нисам чак добио ни њихов позив".

Међутим, разочарање га није обесхрабрило, већ мотивисало да запне још јаче. Завршио је на колеџу Дејвидсон и 2009. ушао у НБА лигу. Сада пише историју.

Шта можемо очекивати од њега следеће сезоне?

"Да будем све бољи и бољи", кратко је поручио МВП.

Ове такмичарске године, Кари просечно постиже 31,2 поена по мечу и први је стрелац лиге. Поенима додаје и по 6,3 асистенције у просеку. Тројке шутира са 44,8 одсто прецизности.

Коментари / 0

Оставите коментар