Stef Kari: Da, ja sam najbolji na svijetu!

"Morate tako da razmišljate ako igrate na nivou na kojem se trudim da budem".

Košarka 25.12.2015 | 18:20
Stef Kari: Da, ja sam najbolji na svijetu!

Da nije veliki igrač, ne bi prošle sezone vodio Golden Stejt do titule preko Lebronovog Klivlenda i ne bi razbio tvrdnje da u suštini šuterski tim ne može da osvoji ligu.

Ove sezone, samo je nastavio gde je stao.

Na čelu sa maestralnim Stefom Karijem, najboljim NBA igračem za prošlu sezonu, "ratnici" su u 28 utakmica doživeli samo jedan poraz i zaista pucaju od samopouzdanja.

"Kako da nas zaustavite? Nabavite pušku i pobijte nas sve", rekao je Andre Igudala jednom prilikom.

Golden Stejt je i protekle noći pobedio kod kuće i protiv Jute upisao 27. trijumf. Kari je ubacio 16 poena, uz devet asistencija i šut za tri 2/8. Ponovo je uživao na parketu, a i navijači s njim.

U velikom intervjuu za američke medije, MVP je napravio kratak osvrt na kalendarsku 2015.

"Uživam na parketu. Smeškam se, smejem, pokušavam da se lepo ponašam. Pretpostavljam da nisam fizički najdominantniji igrač, pa verujem da je većina mojih navijača prilično iznenađena šta sve mogu da uradim sa svojim dimenzijama", rekao je Kari.

Na pitanje da li se smatra najboljim igračem na svetu, odgovorio je potvrdno:

"Svake večeri mogu da igram na najvišem nivou baš zato što i mislim da jesam (najbolji). Ne ulazim u debate i rasprave sa ljudima. Mislim da svako ko igra na nivou na kojem se trudim da budem mora da to misli (da je najbolji). Ako ne mislite tako dok ste na terenu, onda sebi ne činite uslugu".

Jedan od najzanimljivijih odgovora dao je na pitanje - koji je najveći izazov sa kojim se suočio u karijeri?

"Verovatno je to bio prelazni period između srednje škole i koledža. Bilo je mnogo pritiska, s obzirom na to da sam sin Dela Karija, da sam odrastao u Šarlotu, u državi gde se igra jedna od najboljih konferencija. Verovatno sam bio zaista mali da bih igrao u najboljoj (koledž) diviziji, ali bio sam sasvim dobar srednjoškolski igrač i bio je zaista šok da me Djuk, Severna Karolina, Merilend ili Vejk Forest nisu ni pogledali. Nisam čak dobio ni njihov poziv".

Međutim, razočaranje ga nije obeshrabrilo, već motivisalo da zapne još jače. Završio je na koledžu Dejvidson i 2009. ušao u NBA ligu. Sada piše istoriju.

Šta možemo očekivati od njega sledeće sezone?

"Da budem sve bolji i bolji", kratko je poručio MVP.

Ove takmičarske godine, Kari prosečno postiže 31,2 poena po meču i prvi je strelac lige. Poenima dodaje i po 6,3 asistencije u proseku. Trojke šutira sa 44,8 odsto preciznosti.

Komentari / 0

Ostavite komentar