Чилић: Желим у Топ 8, том друштву припадам!

Хрватски тенисер Марин Чилић рекао је да у 2016. години жели да буђе међу осморицом најбољих тенисера јер сматра да ту припада.

Тенис 25.12.2015 | 15:40
Чилић: Желим у Топ 8, том друштву припадам!

Чилић је после титуле на УС опену пре годину и по дана имао не баш сјајну годину током које је освојио једну титулу, уз скор 35-19.

Хрват је тријумфовао једино у Москви и завршио сезону на 13. месту АТП листе.

„Желим да завршим следећу сезону у Топ8, мислим да ту припадам. Конкретно место зависиће од резултата на турнирима, али на основу игре и квалитета који поседујем, верујем да могу бити тако високо на листи. Сервис ми није добар као 2014, изгубио сам мало снаге и не знам да ли је то због паузе на старту сезоне или слабих резултата који су уследили. Такође, ментално нисам био на врхунцу и нисам успевао да остварујем добре резултате један за другим. Оно што свакако морам да побољшам у 2016. јесте ниво тениса против слабије рангираних играча јер сам изгубио много мечева против њих. Циљ ми је да будем константан 4-5 месеци“, рекао је Чилић.

Марин је споменуо да му није ишло против слабије рангираних тенисера, али шта рећи за оне из првих десет на свету против којих је имао осам пораза из исто толико сусрета.

„Била је ово позитивна сезона, завршио сам на 13. позицији на свету и био конкурент за Топ10. Нисам имао среће у неким тесним мечевима јер би пласман у том случају био и бољи. Задовољан сам резултатима на Грен слемовима у последње две године и то ми даје самопоуздања за следећу сезону. Покушаћу да поправим учинак против најбољих играча. Осим четвртфинала Монте Карла не браним никакве бодове до Ролан Гароса и свеж сам после 2015. у којој нисам играо много тениса“, додао је Чилић.

Коментари / 0

Оставите коментар