Čilić: Želim u Top 8, tom društvu pripadam!

Hrvatski teniser Marin Čilić rekao je da u 2016. godini želi da buđe među osmoricom najboljih tenisera jer smatra da tu pripada.

Tenis 25.12.2015 | 15:40
Čilić: Želim u Top 8, tom društvu pripadam!

Čilić je posle titule na US openu pre godinu i po dana imao ne baš sjajnu godinu tokom koje je osvojio jednu titulu, uz skor 35-19.

Hrvat je trijumfovao jedino u Moskvi i završio sezonu na 13. mestu ATP liste.

„Želim da završim sledeću sezonu u Top8, mislim da tu pripadam. Konkretno mesto zavisiće od rezultata na turnirima, ali na osnovu igre i kvaliteta koji posedujem, verujem da mogu biti tako visoko na listi. Servis mi nije dobar kao 2014, izgubio sam malo snage i ne znam da li je to zbog pauze na startu sezone ili slabih rezultata koji su usledili. Takođe, mentalno nisam bio na vrhuncu i nisam uspevao da ostvarujem dobre rezultate jedan za drugim. Ono što svakako moram da poboljšam u 2016. jeste nivo tenisa protiv slabije rangiranih igrača jer sam izgubio mnogo mečeva protiv njih. Cilj mi je da budem konstantan 4-5 meseci“, rekao je Čilić.

Marin je spomenuo da mu nije išlo protiv slabije rangiranih tenisera, ali šta reći za one iz prvih deset na svetu protiv kojih je imao osam poraza iz isto toliko susreta.

„Bila je ovo pozitivna sezona, završio sam na 13. poziciji na svetu i bio konkurent za Top10. Nisam imao sreće u nekim tesnim mečevima jer bi plasman u tom slučaju bio i bolji. Zadovoljan sam rezultatima na Gren slemovima u poslednje dve godine i to mi daje samopouzdanja za sledeću sezonu. Pokušaću da popravim učinak protiv najboljih igrača. Osim četvrtfinala Monte Karla ne branim nikakve bodove do Rolan Garosa i svež sam posle 2015. u kojoj nisam igrao mnogo tenisa“, dodao je Čilić.

Komentari / 0

Ostavite komentar