Гашић „само мало“ у сукобу интереса

Тресла се гора, родио се миш! Агенција за борбу против корупције дала је Братиславу Гашићу најблажу могућу казну због сукоба интереса.

Србија 24.12.2015 | 11:20
Гашић „само мало“ у сукобу интереса

Како „Блиц” сазнаје, Одбор Агенције за борбу против корупције јуче је утврдио да Гашић јесте прекршио закон и био у сукобу интереса док је био градоначелник Крушевца, али му је ипак ублажио казну са мере јавног упозорења на меру „усменог упозорења“.

То значи да је Одбор Агенције делимично прихватио Гашићеву жалбу.

Према сазнањима “Блица”, Агенција је утврдила да је Гашић био у сукобу интереса када је новац из општинског буџета доделио телевизијама чији су сувласници чланови његове породице (супруга и син).

Међутим, олакшавајућа околност, што је и утицало на промену првобитне одлуке Агенције, јесте то што Гашић за време свог мандата није донео одлуку о расподели средстава медијима без конкурса, већ је она постојала и пре него што је изабран на функцију. Гашић је, практично, прекшио закон зато што тада није обавестио Агенцију о могућем сукобу интереса.

У Агенцији су јуче рекли за „Блиц” да одлука у случају Гашића јесте донета, и да ће бити објављена тек када њему буде уручена. Исто нам је рекао његов адвокат Милан Петровић, који каже да се нада добром исходу.

"Још нисам добио званично обавештење Агенције. Када стигне одлука, тада ћу моћи да изнесем своје мишљење", рекао је јуче Гашић за “Блиц”.

Вучић: Гашић је смењен

"Братислав Гашић је већ смењен, а формално ће то бити када пронађем решење за новог министра одбране", рекао је јуче новинарима премијер Александар Вучић. Одговарајући на питање о смени Гашића, Вучић је рекао: „Нису људи кликери и не играм се са њима као са кликерима.”

"То се не мери временом, него квалитетом решења и тиме да ли можете да пронађете људе", истакао је премијер.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар