Gašić „samo malo“ u sukobu interesa

Tresla se gora, rodio se miš! Agencija za borbu protiv korupcije dala je Bratislavu Gašiću najblažu moguću kaznu zbog sukoba interesa.

Srbija 24.12.2015 | 11:20
Gašić „samo malo“ u sukobu interesa

Kako „Blic” saznaje, Odbor Agencije za borbu protiv korupcije juče je utvrdio da Gašić jeste prekršio zakon i bio u sukobu interesa dok je bio gradonačelnik Kruševca, ali mu je ipak ublažio kaznu sa mere javnog upozorenja na meru „usmenog upozorenja“.

To znači da je Odbor Agencije delimično prihvatio Gašićevu žalbu.

Prema saznanjima “Blica”, Agencija je utvrdila da je Gašić bio u sukobu interesa kada je novac iz opštinskog budžeta dodelio televizijama čiji su suvlasnici članovi njegove porodice (supruga i sin).

Međutim, olakšavajuća okolnost, što je i uticalo na promenu prvobitne odluke Agencije, jeste to što Gašić za vreme svog mandata nije doneo odluku o raspodeli sredstava medijima bez konkursa, već je ona postojala i pre nego što je izabran na funkciju. Gašić je, praktično, prekšio zakon zato što tada nije obavestio Agenciju o mogućem sukobu interesa.

U Agenciji su juče rekli za „Blic” da odluka u slučaju Gašića jeste doneta, i da će biti objavljena tek kada njemu bude uručena. Isto nam je rekao njegov advokat Milan Petrović, koji kaže da se nada dobrom ishodu.

"Još nisam dobio zvanično obaveštenje Agencije. Kada stigne odluka, tada ću moći da iznesem svoje mišljenje", rekao je juče Gašić za “Blic”.

Vučić: Gašić je smenjen

"Bratislav Gašić je već smenjen, a formalno će to biti kada pronađem rešenje za novog ministra odbrane", rekao je juče novinarima premijer Aleksandar Vučić. Odgovarajući na pitanje o smeni Gašića, Vučić je rekao: „Nisu ljudi klikeri i ne igram se sa njima kao sa klikerima.”

"To se ne meri vremenom, nego kvalitetom rešenja i time da li možete da pronađete ljude", istakao je premijer.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar