Никола Јокић залудео НБА!

Талентовани српски центар Никола Јокић осваја Америку. Из меча у меч показује раскошан потенцијал и ове недеље се попео на пето место најбољих рукија сезоне.

Кошарка 25.12.2015 | 13:40
Никола Јокић залудео НБА!

На сајту најјаче кошаркашке лиге света наводи се да је ове недеље напредовао за три позиције. Био је први по проценту шуту, шести по успешности скокова, и на истом месту по броју поена и украдених лопти, односно на 10. месту по блокадама. Такође, вратила му се и значајна минутажа.

То је доказ да чим добије шансу, Јокић је користи маестрално и одушевљава на сваком кораку. Након што је упао међу 10 најбољих рукија, резервни центар Денвера пружа константне партије.

Последњи доказ је утакмица са Лос Анђелес Лејкерсима. За непуних пола сата на паркету убацио је 15 поена, погодио је пет од седам шутева, био је најбољи скакач екипе са 10 ухваћених лопти, а одличну партију употпунио је и са пет асистенција.

Бивши играч Мега Лекса заменио је позиције са Немањом Бјелицом, јер је он са пете пао на осму позицију. Наш репрезентативац је у паду форме после повреде колена у новембру. Још тражи прави ритам, али нема сумње да је и он до сада показао одличне партије у дресу Минесоте, због којих је остао међу 10 најбољих новајлија.

На врху листе је, очекивано, Карл-Ентони Таунс из Минесоте, други је чудесни Летонац, узданица Никса Кристапс Порзингис, Џалил Окафор из Филаделфије је трећи, а четвро место припада Џастису Винслоу из Мајамија.

Коментари / 0

Оставите коментар