Најгорих 11 у Серији А, вриједи 146.000.000 евра!

Турбо тим највећих разочарања...Та цифра можда и не мора да чуди ако се зна да се на њој налазе озбиљна фудбалска имена као што су Един Џеко, Алваром Мората, Фелипе Андерсон и Кеисуке Хонда...

Фудбал 25.12.2015 | 10:40
Најгорих 11 у Серији А, вриједи 146.000.000 евра!

Добро је познато да се у Италији не праштају ни четири месеца лоше форме, па вас већ на полусезони прогласе за велики промашај, без обзира на то да ли ће те у наставку сезоне можда експлодирати и заиграти драстично боље. Италијански Скај спорт направио је тим од највећих разочарања досадашњег тока сезоне у Серији А, а тај тим према подацима Трансфер маркта вреди невероватних 146.000.000 евра.

Та цифра можда и не мора да чуди ако се зна да се на њој налазе озбиљна фудбалска имена као што су Един Џеко, Алваром Мората, Фелипе Андерсон и Кеисуке Хонда. Највише играча у овом тиму, са формацијом 3-4-3, има Рома - укупно три, а предводи га и тренер Вучице Руди Гарсија, који је такође разочарао ове јесени.

ДИЈЕГО ЛОПЕЗ - вредност 3.000.000 евра: Иако у суштини није ни имао прилику да постане велико разочарање ове јесени, искусни чувар мреже је самим тим што је испао из тима ушао на ову листу. Објективно, Дијего Лопез има квалитет да брани у готово сваком тиму Серије А, па остаје да се види да ли ће прихватити и даље да буде замена суперталентованом Донаруми или ће ускоро променити средину.

МАУРИСИО - 4.500.000 евра: Грешкама се не види крај када је у питању бразилски штопер, којег је Лацио летос и дефинитивно откупио од Спортинга. Искусни дефанзивац један је од основних разлога очајног учинка последње линије тима и примљених 26 голова у досадашњем току сезоне.

АНТОНИО РИДИГЕР - 10.000.000 евра: Иако ће многи можда сматрати да му није место на овој листи, чињеница је да му је Руди Гарсија ове јесени толико веровао само зато што опоравак Кастана још није приведен крају. Доскорашњи штопер Штутгарта повремено делује као "страно тело" у екипи Роме и никако не успева да се привикне на стил игре који форсирају Римљани.

МАТИЈА ДЕ ШИЉО - 7.500.000 евра: Већ дуго се о њему прича као о младом играчу који пред собом има светлу будућност, чини се предуго... Ова сезона је представљала идеалан тренутак да млади дефанзивац направи корак напред, али се чини да је стагнирао, па би ускоро могао да постане не само промашај сезоне, него још једна промашена нада италијанског фудбала.

ФЕЛИПЕ АНДЕРСОН - 20.000.000 евра: Играч који је прошле сезоне правио разлику на терену сваком тренутку, ове године је потпуно потбацио. Изгледа као да се разочарао што су Римљани одбили да га продају прошлог лета, па му је цена сада драстично мања, али вероватно и потражња, јер је показао да је и те како склон падовима.

ЖОФРИ КОНДОГБИЈА - 24.000.000 евра: Интер је прошлог лета "пљусно" 35.000.000 евра за Кондогбију само да би надмудрио Милан у борби за бившег играча Монака. Ипак, после свега виђено у претходна четири месеца Росонери задовољно трљају руке што се нису остали без позамашне своте новца. Једноставно, француски дефанзивни везиста ове јесени није оправдао уложени новац.

ЕРНАНЕС - 10.000.000 евра: Себе је тражио у Интеру па се није нашао, а сада му се то исто догађа и у Јувентусу. Ернанес никако да заигра на оном нивоу на којем је то чинио у дресу Лација. Алегри је покушавао у више наврата да му нађе праву позицију у тиму, али како то није прошло ни у формацији 4-3-2-1, па ни у 3-5-2, закуцано му је место на клупи за резервне играче.

КЕИСУКЕ ХОНДА - 9.000.000 евра: Прошле сезоне је био један од главних играча Милана, а ове сезоне његова игра је испод сваког просека. Далеко од тога да Михајловић не верује у његове квалитете, пружао му је шансу у више наврата, али је он сваки пут био испод свог просека. Он је играч који недостаје овом Милану, неко ко би повезао везни ред и напад, али никако да проради.

ХУАН ИТУРБЕ - 15.000.000 евра: Иако можда није заслужио, Итурбе је после очајне прошле сезоне добио нову шансу ове јесени, али је поново разочарао, па ће на зиму променити средину и вероватно прећи у Борнмут. Повреде Жервиње и Салаха омогућиле су му да у неколико мечева буде стартер, али је и тада подбацио.

ЕДИН ЏЕКО - 18.000.000 евра: Голови нападача Босне и Херцеговине и бившег голгетера Манчестер Ситија недостају Роми, али може се рећи да се Џеко у потпуности уклопио у сивило остатка екипе. Он је нападач којем су неопходни центаршутеви, а Ромини бекови су потпуно подбацили ове јесени. Са друге стране, Жервињо и Салах више воле сами да крену ка голу него да асистирају, па је Џеко у доста наврата био у потпуности неупотребљен од стране саиграча.

АЛВАРО МОРАТА - 25.000.000 евра: Свега један гол у досадашњем току Серије А ставио је Алвара Морату на листу великих промашаја ове сезоне. Његову лошу форму у потпуности је искористио сјајни Марио Манџукић, па Мората до даљнег мора да се задовољи улогом резерве у Алегријевом тиму. Чињеница је да није пречесто био стартер, али Шпанац није постигао гол још од 4. октобра и меча са Болоњом.

ТРЕНЕР: РУДИ ГАРСИЈА (Рома): Тренер Роме је потпуно подбацио ове јесени. Иако по општем мишљењу након Јуветнуса има најквалитетнији тим на располагању, његова екипа се налази на петој позицији у Серији А, док је пласман у осмину финала Лиге шампиона обезбедила са шест освојених бодова, што је најлошији учинак од свих екипа у историји елитног такмичења које су прошле у нокаут фазу. Чињеница да има уговор до 2018. године и да би Рома морала да му блати папрено обештећење у случају отказа, одржали су француског тренера на клупи римског клуба.

Коментари / 0

Оставите коментар