Najgorih 11 u Seriji A, vrijedi 146.000.000 evra!

Turbo tim najvećih razočaranja...Ta cifra možda i ne mora da čudi ako se zna da se na njoj nalaze ozbiljna fudbalska imena kao što su Edin Džeko, Alvarom Morata, Felipe Anderson i Keisuke Honda...

Fudbal 25.12.2015 | 10:40
Najgorih 11 u Seriji A, vrijedi 146.000.000 evra!

Dobro je poznato da se u Italiji ne praštaju ni četiri meseca loše forme, pa vas već na polusezoni proglase za veliki promašaj, bez obzira na to da li će te u nastavku sezone možda eksplodirati i zaigrati drastično bolje. Italijanski Skaj sport napravio je tim od najvećih razočaranja dosadašnjeg toka sezone u Seriji A, a taj tim prema podacima Transfer markta vredi neverovatnih 146.000.000 evra.

Ta cifra možda i ne mora da čudi ako se zna da se na njoj nalaze ozbiljna fudbalska imena kao što su Edin Džeko, Alvarom Morata, Felipe Anderson i Keisuke Honda. Najviše igrača u ovom timu, sa formacijom 3-4-3, ima Roma - ukupno tri, a predvodi ga i trener Vučice Rudi Garsija, koji je takođe razočarao ove jeseni.

DIJEGO LOPEZ - vrednost 3.000.000 evra: Iako u suštini nije ni imao priliku da postane veliko razočaranje ove jeseni, iskusni čuvar mreže je samim tim što je ispao iz tima ušao na ovu listu. Objektivno, Dijego Lopez ima kvalitet da brani u gotovo svakom timu Serije A, pa ostaje da se vidi da li će prihvatiti i dalje da bude zamena supertalentovanom Donarumi ili će uskoro promeniti sredinu.

MAURISIO - 4.500.000 evra: Greškama se ne vidi kraj kada je u pitanju brazilski štoper, kojeg je Lacio letos i definitivno otkupio od Sportinga. Iskusni defanzivac jedan je od osnovnih razloga očajnog učinka poslednje linije tima i primljenih 26 golova u dosadašnjem toku sezone.

ANTONIO RIDIGER - 10.000.000 evra: Iako će mnogi možda smatrati da mu nije mesto na ovoj listi, činjenica je da mu je Rudi Garsija ove jeseni toliko verovao samo zato što oporavak Kastana još nije priveden kraju. Doskorašnji štoper Štutgarta povremeno deluje kao "strano telo" u ekipi Rome i nikako ne uspeva da se privikne na stil igre koji forsiraju Rimljani.

MATIJA DE ŠILJO - 7.500.000 evra: Već dugo se o njemu priča kao o mladom igraču koji pred sobom ima svetlu budućnost, čini se predugo... Ova sezona je predstavljala idealan trenutak da mladi defanzivac napravi korak napred, ali se čini da je stagnirao, pa bi uskoro mogao da postane ne samo promašaj sezone, nego još jedna promašena nada italijanskog fudbala.

FELIPE ANDERSON - 20.000.000 evra: Igrač koji je prošle sezone pravio razliku na terenu svakom trenutku, ove godine je potpuno potbacio. Izgleda kao da se razočarao što su Rimljani odbili da ga prodaju prošlog leta, pa mu je cena sada drastično manja, ali verovatno i potražnja, jer je pokazao da je i te kako sklon padovima.

ŽOFRI KONDOGBIJA - 24.000.000 evra: Inter je prošlog leta "pljusno" 35.000.000 evra za Kondogbiju samo da bi nadmudrio Milan u borbi za bivšeg igrača Monaka. Ipak, posle svega viđeno u prethodna četiri meseca Rosoneri zadovoljno trljaju ruke što se nisu ostali bez pozamašne svote novca. Jednostavno, francuski defanzivni vezista ove jeseni nije opravdao uloženi novac.

ERNANES - 10.000.000 evra: Sebe je tražio u Interu pa se nije našao, a sada mu se to isto događa i u Juventusu. Ernanes nikako da zaigra na onom nivou na kojem je to činio u dresu Lacija. Alegri je pokušavao u više navrata da mu nađe pravu poziciju u timu, ali kako to nije prošlo ni u formaciji 4-3-2-1, pa ni u 3-5-2, zakucano mu je mesto na klupi za rezervne igrače.

KEISUKE HONDA - 9.000.000 evra: Prošle sezone je bio jedan od glavnih igrača Milana, a ove sezone njegova igra je ispod svakog proseka. Daleko od toga da Mihajlović ne veruje u njegove kvalitete, pružao mu je šansu u više navrata, ali je on svaki put bio ispod svog proseka. On je igrač koji nedostaje ovom Milanu, neko ko bi povezao vezni red i napad, ali nikako da proradi.

HUAN ITURBE - 15.000.000 evra: Iako možda nije zaslužio, Iturbe je posle očajne prošle sezone dobio novu šansu ove jeseni, ali je ponovo razočarao, pa će na zimu promeniti sredinu i verovatno preći u Bornmut. Povrede Žervinje i Salaha omogućile su mu da u nekoliko mečeva bude starter, ali je i tada podbacio.

EDIN DŽEKO - 18.000.000 evra: Golovi napadača Bosne i Hercegovine i bivšeg golgetera Mančester Sitija nedostaju Romi, ali može se reći da se Džeko u potpunosti uklopio u sivilo ostatka ekipe. On je napadač kojem su neophodni centaršutevi, a Romini bekovi su potpuno podbacili ove jeseni. Sa druge strane, Žervinjo i Salah više vole sami da krenu ka golu nego da asistiraju, pa je Džeko u dosta navrata bio u potpunosti neupotrebljen od strane saigrača.

ALVARO MORATA - 25.000.000 evra: Svega jedan gol u dosadašnjem toku Serije A stavio je Alvara Moratu na listu velikih promašaja ove sezone. Njegovu lošu formu u potpunosti je iskoristio sjajni Mario Mandžukić, pa Morata do daljneg mora da se zadovolji ulogom rezerve u Alegrijevom timu. Činjenica je da nije prečesto bio starter, ali Španac nije postigao gol još od 4. oktobra i meča sa Bolonjom.

TRENER: RUDI GARSIJA (Roma): Trener Rome je potpuno podbacio ove jeseni. Iako po opštem mišljenju nakon Juvetnusa ima najkvalitetniji tim na raspolaganju, njegova ekipa se nalazi na petoj poziciji u Seriji A, dok je plasman u osminu finala Lige šampiona obezbedila sa šest osvojenih bodova, što je najlošiji učinak od svih ekipa u istoriji elitnog takmičenja koje su prošle u nokaut fazu. Činjenica da ima ugovor do 2018. godine i da bi Roma morala da mu blati papreno obeštećenje u slučaju otkaza, održali su francuskog trenera na klupi rimskog kluba.

Komentari / 0

Ostavite komentar