Чоло поставио два услова газда Роману...!

Један човек му много смета! Симеоне неће ни да размишља о Челсију ако се Абрамович не одрекне Нигеријца Мајкла Еменалоа!

Фудбал 25.12.2015 | 10:00
Чоло поставио два услова газда Роману...!

Није тајна да је Дијего Симеоне фаворит Романа Абрамовича за упражњено место тренера! Британски Телеграф дошао је до сазнања да ни аргентински стручњак није равнодушан на намигивања са Стамфорд Бриџа, па је индиректно, пише тај лист, предочио газди Плаваца своје услове.

Један од најутицајнијих медија у Енглеској истиче да новац, односно плата, није на првом месту Дијегу Симеонеу и да постоје друге ствари које га "муче". Наиме, Симеоне у Атлетику има савршену сарадњу са директором Каминером. Њих двојица се договарају око свих ствари везаних за терен, па и трансфере, али на крају је Чолова увек последња. У Челсију, према тренутној расподели снага у врху клуба, ситуација не би била тако једноставна, пошто се технички директор Мајкл Еменало добрано меша у послове шефа струке, односно менаџера. Тако је већ четири године на Стамфорду. Да подсетимо, он је дошао у сукоб са Мурињом оног момента када му је без његовог знања и пристанка довео Папија Ђилобођија. Жозе је то и сам признао. Постоје чак приче да је Нигеријац прилично умешао прсте и приликом смене португалског стручњака...

Свестан свега тога Дијего Симеоне је, пише Телеграф, преко посредника тражио да Еменало буде потпуно маргинализован и да се не пита ништа када је у питању струка, па ни трансфер политика клуба. То је наводно Чолов први услов да би уопште размишљао о доласку. Друга ствар који би Абрамович мора да испуни јесте обезбеђивање новца за пет врхунских појачања на лето како би Симеоне успео да тим прилагоди својој филозофији. Са тренутним играчким кадром то је практично немогуће.

Трећи услов не односи се директно на Абрамовича, већ на његов џеп, или касу, и не упућује га Чоло, већ Атлетико. Симеоне има чврст уговор са Мадриђанима и плату од 4.400.000 фунти, тако да клуб који жели да га доведе мора да плати одштету Јорганџијама од читавих 15.000.000 фунти. Признаћете, то није ситница чак ни за газда Романа...

Телеграф на крају наводи да ће уколико не дође до договора са Дијегом Симеонеом Челси да се окрене италијанским стручњацима - Масимилијану Алегрију и Антонију Контеу.

Коментари / 0

Оставите коментар