Čolo postavio dva uslova gazda Romanu...!

Jedan čovek mu mnogo smeta! Simeone neće ni da razmišlja o Čelsiju ako se Abramovič ne odrekne Nigerijca Majkla Emenaloa!

Fudbal 25.12.2015 | 10:00
Čolo postavio dva uslova gazda Romanu...!

Nije tajna da je Dijego Simeone favorit Romana Abramoviča za upražnjeno mesto trenera! Britanski Telegraf došao je do saznanja da ni argentinski stručnjak nije ravnodušan na namigivanja sa Stamford Bridža, pa je indirektno, piše taj list, predočio gazdi Plavaca svoje uslove.

Jedan od najuticajnijih medija u Engleskoj ističe da novac, odnosno plata, nije na prvom mestu Dijegu Simeoneu i da postoje druge stvari koje ga "muče". Naime, Simeone u Atletiku ima savršenu saradnju sa direktorom Kaminerom. Njih dvojica se dogovaraju oko svih stvari vezanih za teren, pa i transfere, ali na kraju je Čolova uvek poslednja. U Čelsiju, prema trenutnoj raspodeli snaga u vrhu kluba, situacija ne bi bila tako jednostavna, pošto se tehnički direktor Majkl Emenalo dobrano meša u poslove šefa struke, odnosno menadžera. Tako je već četiri godine na Stamfordu. Da podsetimo, on je došao u sukob sa Murinjom onog momenta kada mu je bez njegovog znanja i pristanka doveo Papija Đilobođija. Žoze je to i sam priznao. Postoje čak priče da je Nigerijac prilično umešao prste i prilikom smene portugalskog stručnjaka...

Svestan svega toga Dijego Simeone je, piše Telegraf, preko posrednika tražio da Emenalo bude potpuno marginalizovan i da se ne pita ništa kada je u pitanju struka, pa ni transfer politika kluba. To je navodno Čolov prvi uslov da bi uopšte razmišljao o dolasku. Druga stvar koji bi Abramovič mora da ispuni jeste obezbeđivanje novca za pet vrhunskih pojačanja na leto kako bi Simeone uspeo da tim prilagodi svojoj filozofiji. Sa trenutnim igračkim kadrom to je praktično nemoguće.

Treći uslov ne odnosi se direktno na Abramoviča, već na njegov džep, ili kasu, i ne upućuje ga Čolo, već Atletiko. Simeone ima čvrst ugovor sa Madriđanima i platu od 4.400.000 funti, tako da klub koji želi da ga dovede mora da plati odštetu Jorgandžijama od čitavih 15.000.000 funti. Priznaćete, to nije sitnica čak ni za gazda Romana...

Telegraf na kraju navodi da će ukoliko ne dođe do dogovora sa Dijegom Simeoneom Čelsi da se okrene italijanskim stručnjacima - Masimilijanu Alegriju i Antoniju Konteu.

Komentari / 0

Ostavite komentar