Перић: Основни циљ на ЕП – друга фаза

Селектор српских рукометаша Дејан Перић рекао је да је основни циљ националне селекције да прође прву фазу предстојећег Европског првенства у Пољској.

Остали спортови 25.12.2015 | 10:20
Перић: Основни циљ на ЕП – друга фаза

Рукометна репрезентација окупила се у Београду пред почетак припрема за Европско првенство, које ће бити одржано од 15. до 31. јануара.

“Наш основни циљ је пласман у другу фазу такмичења, а онда и могућност да изборимо визу за Олимпијске игре у Рију”, рекао је Перић новинарима у Београду.

“Окупљамо се у етапама, будући да поједини репрезентативци имају обавезе у својим клубовима, па је због тога прикључено неколико момака, који ће само попуњавати бројно стање док не будемо комплетни”, додао је Перић.

Србија ће на шампионату Европе играти у Групи А у Кракову са селекцијама Француске, Пољске и Македоније.

“Први меч играмо против домаће селекције, потом нас чека утакмица против Француске, која је најуспешнија екипа у историји овог спорта, да бисмо на крају играли с Македонцима. Није лако, али ћемо радити максимално да те мечеве дочекамо спремни”, истакао је Перић.

Иван Никчевић навео је да је пред његовом екипом 20 дана рада и истакао да је у овом тренутку тешко причати о очекивањима.

“Даћемо максимум и искрено се надам да ће то бити довољно за успех. Увек постављам највише циљеве, јер се нисмо окупили да бисмо заједно славили Нову годину, него да покушамо да остваримо добар резултат”, нагласио је Никчевић.

Коментари / 0

Оставите коментар