Варуфакис: Не бих гласао за Ципраса

Некадашњи министар финансија Грчке Јанис Варуфакис каже да се са премијером и бившим саборцем Алексисом Ципрасом није видио од августа.

Свијет 23.12.2015 | 17:23
Варуфакис: Не бих гласао за Ципраса

"Загрлио бих га када бисмо се срели, али свакако не бих гласао за њега", рекао је Варуфакис за њемачки лист "Штерн".

Да је Нијемац, глас би можда дао Ангели Меркел, јер је импресиониран њеном политиком о избјеглицама, а за Зигмара Габријела каже да је то "најгори политичар кога је икада срео".

"Рок звијезда" европске политике, која се прилично брзо угасила, каже да је "без сумње био жртва и мета кампање", као и да му не недостаје министарска фотеља.

"Опасни су људи који воле овај посао, као што су Шојбле, Габријел, Ципрас", каже Варуфакис.

Како каже, иако себе види као "политичко биће" не жели да оснива партију, већ жели да са својим пријатељима постави нову "европску платформу", која би окупљала либералне идеје на континенту.

Варуфакис је током своје борбе у Атини и Бриселу наспрам себе као највећег ривала имао њемачког колегу Волфганга Шојблеа, за кога каже да га веома поштује.

"Волфганг ми није пружао ни руку. Међутим, на крају свега сам га поштовао. Били смо као два боксера који су неко вријеме размјењивали ударце, због тога смо осјећали блискост", рекао је Варуфакис.

Коментари / 0

Оставите коментар