ПОСЉЕДЊИ ПОЗДРАВ ЛЕГЕНДИ...!

Дејан Брђовић испраћен на вечни починак! Више од 1.000 људи у Жичи испратило је легенду српске одбојке Дејана Брђовића на вечни починак.

Остали спортови 23.12.2015 | 19:40
ПОСЉЕДЊИ ПОЗДРАВ ЛЕГЕНДИ...!

Прослављени одбојкашки репрезентативац и тренер, сахрањен је на гробљу у родном месту, Жичи код Краљева. Комеморативни скуп поводом смрти Дејана Брђовића одржан је у Скупштини Града Краљева.

У препуној сали од капитена репрезентације Југославије опростили су се Миливоје Митровић, члан Управног одбора ОК Рибница из Краљева, др Богдан Сретеновић испред ОК Црвена звезда и Удружења одбојкашких тренера Србије, Жељко Танасковић у име саиграча и Ненад Голијанин, први потпредседник ОСС.

Присутне су биле и бројни великани наше одбојке, попут Николе и Владимира Грбића, Слободан Бошкан, Владимир Батез, Андрија Герић који су заједно са Ђорђем Ђурићем и Танасковићем носили ковчег и испратили Брђовића на вечни починак.

Комеморацији су присуствовали Недељко Тењовић, генерални секретар председника Репбулике Србије Томислава Николића, Томислав Илић, градоначелник Краљева, Предраг Перуничић, државни секретар за спорт министарства омладине и спорта Србије, Дејан Томашевић, генерални секретар КСС, делегације Града Новог Сада и Града Београда, делегације, предвођене председницима Одбојкашких савеза БЈР Македоније и Црне Горе, одбојкашки репрезентативци Србије, представници ОК Еспадон из Шћећина из Пољске, као и многобројни пријатељи и поштоваоци Дејана Брђовића.

Дејан Брђовић је био капитен репрезентације Југославије, са којом освојио бронзану медаљу на Олимпијским играма 1996. у Атланти, бронзану медаљу на Европском првенству 1995. у Атини, сребрну медаљу на Медитеранским играма 1991. у Атини и златну медаљу на Универзитетским играма 1987. у Загребу.

Играо је још за Југославију на првом учешћу у Светској лиги 1997, на Европским првенствима 1987. и 1989. и Универзитетским играма 1985.

Оставио је супругу Јелену, ћерку Александру и сина Алексу.

Коментари / 0

Оставите коментар