Радоњић о промјенама: Биће одређених потеза...

Тренер Звезде најавио је за наредне дане конкретније информације о одласцима и доласцима играча.

Кошарка 23.12.2015 | 16:20
Радоњић о промјенама: Биће одређених потеза...

Дан после повратка из Подгорице, Црвена звезда Телеком припрема се за свој последњи овогодишњи меч у хали Пионир, против Задра, у четвртак од 15.00 часова (бесплатан улаз, пренос ТВ Арена спорт).

У протеклих седам дана, тим Дејана Радоњића одиграо је две јако тешке утакмице. У петак се пласирао у Топ 16 фазу Евролиге победом над Бајерном, а у понедељак је изгубио у Подгорици од Будућности, у дербију АБА лиге.

Најављујући сутрашњу утакмицу, шеф струке црвено-белих упитан је да ли је његов тим испунио квоту "јадранских" пораза за ову сезону.

"Мислим да има још доста да се игра. Оно што ми желимо је да извучемо максимум до краја и да видимо која ће то бити позиција. За три и по - четири месеца игра се плеј-оф и циљ је да тада будемо добри. Са које позиције - видећемо. Ту је 11 кола, три екипе које се боре за прво, друго и треће место, неко је у бољој, неко у лошијој позицији, али ми желимо да извучемо максимум из тих кола", рекао је Радоњић у хали "Пионир".

Председник клуба Небојша Човић најавио је да ће у наредном периоду стићи и појачања. Последњи рок за њихово лиценцирање се полако ближи, а Радоњић је о променама у екипи говорио у одговору на питање о одласку Гала Мекела у Уникаху.

"Не знам шта су објавиле новине о његовом одласку... Мислим да ћемо после прве фазе такмичења направити одређене потезе и у наредним данима ћете бити упознати са свим тим стварима", поручио је тренер Звезде.

Какав ће се Звездин тим у четвртак супротставити Задру? Још није дефинитивно познато.

"Састав екипе се још увек не зна. После ове конференције имамо тренинг, па ћемо видети каква је ситуација... Ко год да буде изашао на терен, мораће да да максимум да бисмо остварили резултат. Позивам и навијаче да дођу, да нас подрже, јер нам је то јако битно. Евидентно је било да енергетски у Подгорици то није било како треба, а видећемо да ли ћемо сутра бити у том елементу бољи, јер је то важно за освајање нових бодова".

На том месту, Радоњић је још једном сортирао приоритете црвено-белих за ову сезону.

"Морамо бити свесни да ће АБА лига морати да буде и да остане најважнија, без обзира на потрошњу у Евролиги. Без обзира на жеље и све што ће се дешавати у ових 14 кола Евролиге. Сад имамо Задар, па опет један дан пред пут, па идемо у Словенију, па такође повратак на један дан, па пут у Истанбул... Надам се да ћемо издржати", подвукао је тренер шампиона Србије и АБА лиге.

О Задру...
"Они су и даље у борби за горњи део табеле. Могли су победама код куће да буду у још бољој позицији за пласман у плеј-оф. Показали су да имају квалитет, а уосталом савладали су и Цедевиту код куће. Знамо да имају јаку мотивацију да ураде нешто што нам се већ десило на нашем паркету ове сезоне", рекао је Радоњић.

Коментари / 0

Оставите коментар