Radonjić o promjenama: Biće određenih poteza...

Trener Zvezde najavio je za naredne dane konkretnije informacije o odlascima i dolascima igrača.

Košarka 23.12.2015 | 16:20
Radonjić o promjenama: Biće određenih poteza...

Dan posle povratka iz Podgorice, Crvena zvezda Telekom priprema se za svoj poslednji ovogodišnji meč u hali Pionir, protiv Zadra, u četvrtak od 15.00 časova (besplatan ulaz, prenos TV Arena sport).

U proteklih sedam dana, tim Dejana Radonjića odigrao je dve jako teške utakmice. U petak se plasirao u Top 16 fazu Evrolige pobedom nad Bajernom, a u ponedeljak je izgubio u Podgorici od Budućnosti, u derbiju ABA lige.

Najavljujući sutrašnju utakmicu, šef struke crveno-belih upitan je da li je njegov tim ispunio kvotu "jadranskih" poraza za ovu sezonu.

"Mislim da ima još dosta da se igra. Ono što mi želimo je da izvučemo maksimum do kraja i da vidimo koja će to biti pozicija. Za tri i po - četiri meseca igra se plej-of i cilj je da tada budemo dobri. Sa koje pozicije - videćemo. Tu je 11 kola, tri ekipe koje se bore za prvo, drugo i treće mesto, neko je u boljoj, neko u lošijoj poziciji, ali mi želimo da izvučemo maksimum iz tih kola", rekao je Radonjić u hali "Pionir".

Predsednik kluba Nebojša Čović najavio je da će u narednom periodu stići i pojačanja. Poslednji rok za njihovo licenciranje se polako bliži, a Radonjić je o promenama u ekipi govorio u odgovoru na pitanje o odlasku Gala Mekela u Unikahu.

"Ne znam šta su objavile novine o njegovom odlasku... Mislim da ćemo posle prve faze takmičenja napraviti određene poteze i u narednim danima ćete biti upoznati sa svim tim stvarima", poručio je trener Zvezde.

Kakav će se Zvezdin tim u četvrtak suprotstaviti Zadru? Još nije definitivno poznato.

"Sastav ekipe se još uvek ne zna. Posle ove konferencije imamo trening, pa ćemo videti kakva je situacija... Ko god da bude izašao na teren, moraće da da maksimum da bismo ostvarili rezultat. Pozivam i navijače da dođu, da nas podrže, jer nam je to jako bitno. Evidentno je bilo da energetski u Podgorici to nije bilo kako treba, a videćemo da li ćemo sutra biti u tom elementu bolji, jer je to važno za osvajanje novih bodova".

Na tom mestu, Radonjić je još jednom sortirao prioritete crveno-belih za ovu sezonu.

"Moramo biti svesni da će ABA liga morati da bude i da ostane najvažnija, bez obzira na potrošnju u Evroligi. Bez obzira na želje i sve što će se dešavati u ovih 14 kola Evrolige. Sad imamo Zadar, pa opet jedan dan pred put, pa idemo u Sloveniju, pa takođe povratak na jedan dan, pa put u Istanbul... Nadam se da ćemo izdržati", podvukao je trener šampiona Srbije i ABA lige.

O Zadru...
"Oni su i dalje u borbi za gornji deo tabele. Mogli su pobedama kod kuće da budu u još boljoj poziciji za plasman u plej-of. Pokazali su da imaju kvalitet, a uostalom savladali su i Cedevitu kod kuće. Znamo da imaju jaku motivaciju da urade nešto što nam se već desilo na našem parketu ove sezone", rekao je Radonjić.

Komentari / 0

Ostavite komentar