Видео: Повукао се човјек који је први добио Рафу на РГ!

Шведски тенисер Робин Содерлинг, који није играо још од 2011. године, званично је објавио да се повлачи из тениса.

Тенис 25.12.2015 | 17:40
Видео: Повукао се човјек који је први добио Рафу на РГ!

Содерлинг је боловао од мононуклеозе и свој последњи меч је одиграо у Бостаду 2011. године, где је освојио титулу.

Од тада је имао хроничних проблема јер је тренирао са вируском у телу и није се у потпуности опоравио, па се брзо умарао и није могао да се врати у форму – сада је и дефинитивно одустао.

“Све ове године веровао сам да могу да се вратим елитном тенису, али сада сам схватио да никада нећу бити довољно добро како бих могао да играм тенис на нивоу који очекујем од себе“, написао је 31-годишњи Швеђанин и додао:

“Наравно да је ово тужна одлука. Требало је да слушам више своје тело, тако бих избегао болест, али са друге стране, лако је сада бити паметан, а тенис је спорт који увек захтева да сте на максимуму. Могу са поносом да гледам на своју каријеру као врло успешну“.

Содерлинг је у каријери освојио десет титула и био је четврти тенисер света, али тениски свет највише ће га памтити као човека који је први добио Рафаела Надала на Ролан Гаросу 2009. године. Следеће сезоне у четвртфиналу је добио Федерера и тако прекинуо његов низ од 23 узастопна Грен слем полуфинала.

Обе те године био је вицешампион у Паризу, на Вимблдону је једном играо у четвртфиналу, на УС опену два пута, док је у Аустралији највише стигао до четврте рунде.

Коментари / 0

Оставите коментар