Video: Povukao se čovjek koji je prvi dobio Rafu na RG!

Švedski teniser Robin Soderling, koji nije igrao još od 2011. godine, zvanično je objavio da se povlači iz tenisa.

Tenis 25.12.2015 | 17:40
Video: Povukao se čovjek koji je prvi dobio Rafu na RG!

Soderling je bolovao od mononukleoze i svoj poslednji meč je odigrao u Bostadu 2011. godine, gde je osvojio titulu.

Od tada je imao hroničnih problema jer je trenirao sa viruskom u telu i nije se u potpunosti oporavio, pa se brzo umarao i nije mogao da se vrati u formu – sada je i definitivno odustao.

“Sve ove godine verovao sam da mogu da se vratim elitnom tenisu, ali sada sam shvatio da nikada neću biti dovoljno dobro kako bih mogao da igram tenis na nivou koji očekujem od sebe“, napisao je 31-godišnji Šveđanin i dodao:

“Naravno da je ovo tužna odluka. Trebalo je da slušam više svoje telo, tako bih izbegao bolest, ali sa druge strane, lako je sada biti pametan, a tenis je sport koji uvek zahteva da ste na maksimumu. Mogu sa ponosom da gledam na svoju karijeru kao vrlo uspešnu“.

Soderling je u karijeri osvojio deset titula i bio je četvrti teniser sveta, ali teniski svet najviše će ga pamtiti kao čoveka koji je prvi dobio Rafaela Nadala na Rolan Garosu 2009. godine. Sledeće sezone u četvrtfinalu je dobio Federera i tako prekinuo njegov niz od 23 uzastopna Gren slem polufinala.

Obe te godine bio je vicešampion u Parizu, na Vimbldonu je jednom igrao u četvrtfinalu, na US openu dva puta, dok je u Australiji najviše stigao do četvrte runde.

Komentari / 0

Ostavite komentar