Награде за најљепша писма Дједу Мразу

Милица Мирјанић, ученица четвртог разреда Основне школе "Младен Стојановић" из Лакташа, освојила је бицикл као награду предузећа "Поште Српске" јер је написала најљепше писмо у оквиру традиционалне активности "Пишем писмо Дједу Мразу".

Република Српска 23.12.2015 | 15:13
Награде за најљепша писма Дједу Мразу

"Писмо сам написала у облику пјесме, јер веома волим да пишем, те сам се потрудила како бих добила бицикл за себе и свог брата", рекла је Милица.

За освојено друго мјесто, на подручју бањалучке радне јединице поштанског система, Аљоша Алексић из Основне школе "Десанка Максимовић" из Трна добио је тротинет, док је "мп3" плејер добила Милана Раилић, ученица Основне школе "Иван Горан Ковачић" из Бањалуке.

Награде су уручене у свих девет радних јединица предузећа "Поште Српске", док је ЛЦД телевизор припао Основној школи "Свети Сава" из Добоја јер је из ове школе за Дједа Мраза стигао највећи број писама малишана.

Портпарол предузећа "Поште Српске" Жељка Кољанчић рекла је да је ово традиционална новогодишња активност, намијењена најмлађима.

"Циљ нам је да малишане обрадујемо, али и подстакнемо да изразе љубав према писању, те омогућимо да и даље вјерују у Дједа Мраза", рекла је Кољанчић.

У писању писама учествовала су дјеца из вртића и нижих разреда основних школа из цијеле Републике Српске, а на адресу Дједа Мраза стигло је 6.000 писама.

Осим главних награда, подијељено је и 500 пакетића у свих девет радних јединица предузећа "Поште Српске" за дјецу која су учествовала у новогодишњој активности "Пишем писмо Дједу Мразу".

Ову активност подржало је Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Коментари / 0

Оставите коментар