Nagrade za najljepša pisma Djedu Mrazu

Milica Mirjanić, učenica četvrtog razreda Osnovne škole "Mladen Stojanović" iz Laktaša, osvojila je bicikl kao nagradu preduzeća "Pošte Srpske" jer je napisala najljepše pismo u okviru tradicionalne aktivnosti "Pišem pismo Djedu Mrazu".

Republika Srpska 23.12.2015 | 15:13
Nagrade za najljepša pisma Djedu Mrazu

"Pismo sam napisala u obliku pjesme, jer veoma volim da pišem, te sam se potrudila kako bih dobila bicikl za sebe i svog brata", rekla je Milica.

Za osvojeno drugo mjesto, na području banjalučke radne jedinice poštanskog sistema, Aljoša Aleksić iz Osnovne škole "Desanka Maksimović" iz Trna dobio je trotinet, dok je "mp3" plejer dobila Milana Railić, učenica Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" iz Banjaluke.

Nagrade su uručene u svih devet radnih jedinica preduzeća "Pošte Srpske", dok je LCD televizor pripao Osnovnoj školi "Sveti Sava" iz Doboja jer je iz ove škole za Djeda Mraza stigao najveći broj pisama mališana.

Portparol preduzeća "Pošte Srpske" Željka Koljančić rekla je da je ovo tradicionalna novogodišnja aktivnost, namijenjena najmlađima.

"Cilj nam je da mališane obradujemo, ali i podstaknemo da izraze ljubav prema pisanju, te omogućimo da i dalje vjeruju u Djeda Mraza", rekla je Koljančić.

U pisanju pisama učestvovala su djeca iz vrtića i nižih razreda osnovnih škola iz cijele Republike Srpske, a na adresu Djeda Mraza stiglo je 6.000 pisama.

Osim glavnih nagrada, podijeljeno je i 500 paketića u svih devet radnih jedinica preduzeća "Pošte Srpske" za djecu koja su učestvovala u novogodišnjoj aktivnosti "Pišem pismo Djedu Mrazu".

Ovu aktivnost podržalo je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Komentari / 0

Ostavite komentar