Министарство купује пет нових лимузина

Министарство спољних послова БиХ прије неколико дана склопило је уговор са ауто-кућом "Порше БХ" о куповини пет лимузина, које су плаћене око 250.000 КМ.

Босна и Херцеговина 23.12.2015 | 13:30
Министарство купује пет нових лимузина

Будући да овај ауто-дилер продаје и возила других произвођача, ријеч је, како је потврђено "Независним", о новим шкодама суперб, које су плаћене приближно 50.000 КМ по возилу.

Поступак је проведен након расписаног јавног конкурса, а интересантно је да се на конкурс јавио тек један понуђач, "Порше БХ", с којим је на крају и потписан уговор.

Овај аранжман "Независним" је потврђен и у сједишту бх. дипломатије, одакле наводе да је набавка возила "планирана и одобрена у буџету МСП-а БиХ те је на основу тога и проведен отворени поступак набавке".

"Комплетна процедура јавне набавке је проведена у складу са Законом о јавним набавкама БиХ, па је тако и проведен отворени поступак, који је објављен у "Службеном гласнику БиХ", и тендерска документација је у законским роковима била једнако доступна и бесплатна свим потенцијалним понуђачима", наводе из МСП-а.

На питање зашто је уговор склопљен када се јавио тек један понуђач, те да ли је тако испоштована конкуренција, истичу како се по Закону о јавним набавкама, "уколико је пристигла само једна задовољавајућа понуда, поступак може окончати додјелом уговора".

"Извршена је набавка пет возила типа шкода суперб, а намијењена су за потребе МСП БиХ. Буџетом Министарства за 2015. годину предвиђена су средства за набавку нових возила, и ради се о намјенском утрошку средстава", истичу из МСП-а.

Крајња намјена ових аутомобила биће "служба" у неким од више десетина дипломатско-конзуларних представништава (ДКП) БиХ у свијету, међу којима је све више оних који због недостатка финансијских средстава једва опстају.

Тим прије приоритетна куповина нових возила помало и чуди, макар из Министарства истичу како неки ДКП-и "посједују стара возила чије сервисирање захтијева знатна новчана средства".

Како "Независне" сазнају, ова набавка је планирана много раније, у вријеме претходне власти и министровања Златка Лагумџије, када је, такође, закључено да ће овакве "капиталне" набавке бити настављене.

"Полазећи од чињенице да је због велике просјечне старости неопходно вршити замјену возила, и у наредном периоду планираће се обнова возног парка", потврдили су у МСП-у БиХ.

(НН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

босанац

23.12.2015 12:47

Засто СКОДА СУПЕР Б, ако се мозе и до 35% јефтиније купити Скода ОЦТАВИА. Било би то сасвим довољно собзиром на квалитет насе дипломатије и насих полуписмених дипломата изабраних по критерију странацке припадности а не по знању и по звању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

23.12.2015 13:02

Е како пјесице да се хода, е вала, није згода, па зато је потребна управо с к о д а...

Name

глупост

23.12.2015 13:13

СПРДЊА. КОЛИКО НОВЦА ДАДОСЕ САМО НА ВОЗИЛА? БАР ДА НЕСТО РАДЕ ПА БИ ЦОВЈЕК РАЗМИО....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васо

23.12.2015 13:28

Ста се чудите и син Николе Спирица вози слузбену скоду Суперб ,и он је дипломата

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

23.12.2015 13:54

Да је Шпира набављао Шкоде биле би три понуде по 12000 и купио би као и Q7 Стара бараба