"Рез": Очекује се предаја ухапшених

Тужилаштву БиХ још нису предати ухапшени у акцији "Рез" за које постоје сазнања и докази да одржавају контакте са радикалним групама "Исламске државе", као и структурама повезаним са особама на ратиштима Сирије и Ирака.

Босна и Херцеговина 23.12.2015 | 12:25
"Рез": Очекује се предаја ухапшених

"Очекујемо да ће нам бити предати током дана или увече, тако да ћемо сутра имати неку информацију о даљим активностима", изјавио је Срни портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић.

У акцији, која је јуче реализована према налогу Тужилаштва БиХ против особа која се доводе у везу са тероризмом, ухапшени су Елвир Муратовић, Кемал Мурић, Семир Салковић, Билал Дервишић, Зулфо Алајбеговић, Един Табаковић, Дарко Пецо, Елвир Мушић, Адис Кешан, Нермин Ћуприја и Адмир Ахметовић.

Свих 11 ухапшених доводе се у везу са тероризмом и финансирањем тероризма, припремањем кривичног дјела, подстрекивањем на одлазак на страна ратишта, те у везу са кршењем Закона о слободи вјере и правном положају цркава и вјерских заједница у БиХ.

Током акције претресено је 13 локација на подручју Кантона Сарајево, а ухапшени су спроведени у просторије Федералне управе полиције ради криминалистичке обраде и биће предати Тужилаштву БиХ уз извјештај о почињеном кривичном дјелу и извршиоцу.

Акцију су реализовали припадници Федералне управе полиције уз подршку партнерских полицијских агенција и Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ.

Коментари / 0

Оставите коментар