Спасао принца од дављења, па се вратио на посао

Аустралијски чувар плаже Ник Малколм постао је херој данске крељевске породице када је спасао данског прицна Кристијана (10) којег је јака струја повукла у дубину. Ник је одмах то приметио, па је брзо реаговао и спасао дечака.

Занимљивости 23.12.2015 | 09:45
Спасао принца од дављења, па се вратио на посао

Спасиоца Ника Малколма који је скочио у воду да спаси дечака којег је струја повукла на обали је сачекало изненађдење.

Када је са дечаком у рукама испливао, у сусрет су му пошли дечакови родитељи, дански принц Фредерик и пинцеза Мери, која је рођена Аустралијанка.

Фредерик се захвалио Нику, на шта му је он само рекао "ок" и вратио се на дужност.

Након тога је проглашен херојем и почели су да га опседају медији, али је он одбио да коментарише случај.

Ворен Јанг, шеф спасилачке службе "Голд Цоаст", рекао је да је принц Кристијан добар пливач и да се није успаничио кад га је снажна струја повукла у страну. Осим тога, пливао је у подручју које се надзире и које је означено заставицама.

- Струја је била доста јака и Ник је до дечака требало да весла десетак метара. Кад је дошао до њега, питао га је треба ли му помоћ да се врати до обале. Тамо су их дочекали дечакови родитељи који су му захвалили. Тек кад је све било готово, неко је Нику рекао да је то данска краљевска обитељ, на шта је Ник опет само рекао: "Аха, ок." - прича Јанг.

Они који га познају кажу да је он напросто такав и да не воли пажњу. Једноставно ради оно што воли и у чему је добар и овом догађају не придаје превише пажње.

Иначе, та аустралијска плажа позната је по снажној струји због које гине знатан број људи, па је названа "тихи убица". Тамо годишње страда око 20 људи, што је далеко већи број него што их погине од напада ајкула.

Краљевска породица - принц Фредерик, принцеза Мере, Кристијан и његово троје млађе браће и сестара – у Аустралији проводе годишњи одмор.

Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар