Spasao princa od davljenja, pa se vratio na posao

Australijski čuvar plaže Nik Malkolm postao je heroj danske kreljevske porodice kada je spasao danskog pricna Kristijana (10) kojeg je jaka struja povukla u dubinu. Nik je odmah to primetio, pa je brzo reagovao i spasao dečaka.

Zanimljivosti 23.12.2015 | 09:45
Spasao princa od davljenja, pa se vratio na posao

Spasioca Nika Malkolma koji je skočio u vodu da spasi dečaka kojeg je struja povukla na obali je sačekalo iznenađdenje.

Kada je sa dečakom u rukama isplivao, u susret su mu pošli dečakovi roditelji, danski princ Frederik i pinceza Meri, koja je rođena Australijanka.

Frederik se zahvalio Niku, na šta mu je on samo rekao "ok" i vratio se na dužnost.

Nakon toga je proglašen herojem i počeli su da ga opsedaju mediji, ali je on odbio da komentariše slučaj.

Voren Jang, šef spasilačke službe "Gold Coast", rekao je da je princ Kristijan dobar plivač i da se nije uspaničio kad ga je snažna struja povukla u stranu. Osim toga, plivao je u području koje se nadzire i koje je označeno zastavicama.

- Struja je bila dosta jaka i Nik je do dečaka trebalo da vesla desetak metara. Kad je došao do njega, pitao ga je treba li mu pomoć da se vrati do obale. Tamo su ih dočekali dečakovi roditelji koji su mu zahvalili. Tek kad je sve bilo gotovo, neko je Niku rekao da je to danska kraljevska obitelj, na šta je Nik opet samo rekao: "Aha, ok." - priča Jang.

Oni koji ga poznaju kažu da je on naprosto takav i da ne voli pažnju. Jednostavno radi ono što voli i u čemu je dobar i ovom događaju ne pridaje previše pažnje.

Inače, ta australijska plaža poznata je po snažnoj struji zbog koje gine znatan broj ljudi, pa je nazvana "tihi ubica". Tamo godišnje strada oko 20 ljudi, što je daleko veći broj nego što ih pogine od napada ajkula.

Kraljevska porodica - princ Frederik, princeza Mere, Kristijan i njegovo troje mlađe braće i sestara – u Australiji provode godišnji odmor.

Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar