Подршка Дити из тузланског Бинга

Након вишемјесечног труда и напора у тузланској фабрици детерџената Дита је поново замирисао препознатљиви прашкасти детерџент.

Босна и Херцеговина 23.12.2015 | 09:10
Подршка Дити из тузланског Бинга

Наиме, Фабрика Дита је пустила у пробни рад погон за прашкасте детрџенте.

Након 3 године и 5 мјесеци у пробни рад пуштен погон за производњу прашкастих детерџената. Након великог успјеха детерџента за суђе 3Де-а, ексклузивно на Бингове полице долази Ариx Тензо од 3 кг пакован у картонској кутији.

Компанија Бинго је, када је ријеч о овом пројекту, финансирала првих 140 тона сировине.

Татјана Пауноски, службеница за односе с јавношћу компаније Бинго, подсјетила је да је Бинго још у јуну пружио подршку Дити у производњи детерџента 3д, те изразила задовољство што ће Ариx Тензо бити присутан у домовима грађана.

Предсједник синдиката радника Дите Џевад Мехмедовић рекао је да је борба за прашкасте детерџенте трајала пет мјесеци од поновног уласка у фабрику.

"Успјели смо својим радом санирати паровод, 70 одсто сировине су из увоза, Бинго је набавио сировине као и за течне производе. Чим завршимо производњу за Бинго, одмах настављамо производити за извоз, јер имамо наруџбину од 25т. Очекујемо да ће посао кренути.", казао је Мехмедовић.

На свечаном пуштању погона у пробни рад, у фабрици Дите у Тузли, присуствовали су између осталих Џонатан Мур, Шеф мисије ОЕБС у БиХ и градоначелник Тузле Јасмин Имамовић.

 

Прве количине Ариxа Тенза ће се наћи на Бинговим полицама већ у четвртак.

А Хипермаркет Сјењак у Тузли биће мјесто гдје ће Млин и пекара Љубаче представити редизајнирану амбалажу брашна. Представљање нове амбалаже биће прилика да Млин и пекара најаве и нове пројекте у оквиру свог пословања.

(БН ТВ)

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Семберац

23.12.2015 09:00

А да вам у Тузлу пошаљемо Војина папка да то раз**бе. Нема посла без њега. Растурио је Панафлеx и сад ће РиТЕ Угљевик. Могао би мало и вама у Тузли да помогне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјојо

23.12.2015 09:39

Војин је и сам Семберац. Њему је мјесто у домаћинској Семберији.