Podrška Diti iz tuzlanskog Binga

Nakon višemjesečnog truda i napora u tuzlanskoj fabrici deterdženata Dita je ponovo zamirisao prepoznatljivi praškasti deterdžent.

Bosna i Hercegovina 23.12.2015 | 09:10
Podrška Diti iz tuzlanskog Binga

Naime, Fabrika Dita je pustila u probni rad pogon za praškaste detrdžente.

Nakon 3 godine i 5 mjeseci u probni rad pušten pogon za proizvodnju praškastih deterdženata. Nakon velikog uspjeha deterdženta za suđe 3De-a, ekskluzivno na Bingove police dolazi Arix Tenzo od 3 kg pakovan u kartonskoj kutiji.

Kompanija Bingo je, kada je riječ o ovom projektu, finansirala prvih 140 tona sirovine.

Tatjana Paunoski, službenica za odnose s javnošću kompanije Bingo, podsjetila je da je Bingo još u junu pružio podršku Diti u proizvodnji deterdženta 3d, te izrazila zadovoljstvo što će Arix Tenzo biti prisutan u domovima građana.

Predsjednik sindikata radnika Dite Dževad Mehmedović rekao je da je borba za praškaste deterdžente trajala pet mjeseci od ponovnog ulaska u fabriku.

"Uspjeli smo svojim radom sanirati parovod, 70 odsto sirovine su iz uvoza, Bingo je nabavio sirovine kao i za tečne proizvode. Čim završimo proizvodnju za Bingo, odmah nastavljamo proizvoditi za izvoz, jer imamo narudžbinu od 25t. Očekujemo da će posao krenuti.", kazao je Mehmedović.

Na svečanom puštanju pogona u probni rad, u fabrici Dite u Tuzli, prisustvovali su između ostalih Džonatan Mur, Šef misije OEBS u BiH i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

 

Prve količine Arixa Tenza će se naći na Bingovim policama već u četvrtak.

A Hipermarket Sjenjak u Tuzli biće mjesto gdje će Mlin i pekara Ljubače predstaviti redizajniranu ambalažu brašna. Predstavljanje nove ambalaže biće prilika da Mlin i pekara najave i nove projekte u okviru svog poslovanja.

(BN TV)

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Semberac

23.12.2015 09:00

A da vam u Tuzlu pošaljemo Vojina papka da to raz**be. Nema posla bez njega. Rasturio je Panaflex i sad će RiTE Ugljevik. Mogao bi malo i vama u Tuzli da pomogne.

ODGOVORITE
Name

Djojo

23.12.2015 09:39

Vojin je i sam Semberac. Njemu je mjesto u domaćinskoj Semberiji.