Гуровић о Гудурићу: Биће најбољи бек у Европи!

"Као што у аутобусу лопов препозна другог лопова, одмах сам препознао његов таленат", каже учитељ о свом некадашњем ученику.

Кошарка 24.12.2015 | 13:40
Гуровић о Гудурићу: Биће најбољи бек у Европи!

Милан Гуровић и Марко Гудурић две године су сарађивали у ФМП Железнику.

Бивши репрезентативац наше земље, а сада селектор јуниорске репрезентације Србије, пун је речи хвале за 20-годишњег момка из Прибоја, који је у последњим мечевима показао да ће бити од велике користи Црвеној звезди Телеком у наставку сезоне.

Прво је сјајном партијом допринео победи против Бајерна и пласману у Топ 16 фазу Евролиге, а потом је био једна од ретких светлих тачака свог тима у дербију АБА лиге и поразу од Будућности у Подгорици.

Гуровић у разговору за Вечерње новости каже да је његов бивши ученик на правом путу да постане не само сјајан играч, већ најбољи бек у Европи.

"Ако мисли да постане врхунски играч, а налази се на том путу, мора да остане на земљи са обе ноге, да не мисли да је већ звезда. За разлику од београдске деце, гризе, има велику мотивацију и не верујем да ће упасти у ту замку. За две године видим га као најбољег бека у Европи", изјавио је Гуровић за "Новости".

Први сусрет бивши и потенцијално будући ас српске кошарке имали су 2012. године, док је Гуровић био помоћни тренер у Звезди.

"Пред крај сезоне, због недостатка играча, позван је да се прикључи првом тиму црвено-белих. Као што у аутобусу лопов препозна другог лопова, одмах сам препознао његов таленат. Наредне две сезоне тренирао сам га у ФМП, што је за њега било најбоље, иако је испрва био мало разочаран због тога што није у првом тиму Звезде. Осећао се као вишак, много смо причали о томе, говорио сам му да мора да ми верује", присетио се Гуровић.

Селектор јуниора Србије каже да га нада црвено-белих подсећа на њега у млађим данима, а посебно је истакао хладнокрвност коју је Гудурић показао у мечу са Бајерном, погодивши неколико битних шутева.

"Када то ради са 20 година, можете мислити шта ће радити касније. Има невероватну дозу спортског безобразлука, а то је оно што раздваја врхунске и просечне играче. Такође, одлично чита ситуације на терену, у кошарци кликер мора да ради нон-стоп, и када сте са лоптом и када сте без ње. Глуп играч не може да постане врхунски, а Гудурић је, као што сам већ рекао, изутетно паметан момак", закључио је Милан Гуровић у разговору за београдски лист.

Коментари / 0

Оставите коментар