Gurović o Guduriću: Biće najbolji bek u Evropi!

"Kao što u autobusu lopov prepozna drugog lopova, odmah sam prepoznao njegov talenat", kaže učitelj o svom nekadašnjem učeniku.

Košarka 24.12.2015 | 13:40
Gurović o Guduriću: Biće najbolji bek u Evropi!

Milan Gurović i Marko Gudurić dve godine su sarađivali u FMP Železniku.

Bivši reprezentativac naše zemlje, a sada selektor juniorske reprezentacije Srbije, pun je reči hvale za 20-godišnjeg momka iz Priboja, koji je u poslednjim mečevima pokazao da će biti od velike koristi Crvenoj zvezdi Telekom u nastavku sezone.

Prvo je sjajnom partijom doprineo pobedi protiv Bajerna i plasmanu u Top 16 fazu Evrolige, a potom je bio jedna od retkih svetlih tačaka svog tima u derbiju ABA lige i porazu od Budućnosti u Podgorici.

Gurović u razgovoru za Večernje novosti kaže da je njegov bivši učenik na pravom putu da postane ne samo sjajan igrač, već najbolji bek u Evropi.

"Ako misli da postane vrhunski igrač, a nalazi se na tom putu, mora da ostane na zemlji sa obe noge, da ne misli da je već zvezda. Za razliku od beogradske dece, grize, ima veliku motivaciju i ne verujem da će upasti u tu zamku. Za dve godine vidim ga kao najboljeg beka u Evropi", izjavio je Gurović za "Novosti".

Prvi susret bivši i potencijalno budući as srpske košarke imali su 2012. godine, dok je Gurović bio pomoćni trener u Zvezdi.

"Pred kraj sezone, zbog nedostatka igrača, pozvan je da se priključi prvom timu crveno-belih. Kao što u autobusu lopov prepozna drugog lopova, odmah sam prepoznao njegov talenat. Naredne dve sezone trenirao sam ga u FMP, što je za njega bilo najbolje, iako je isprva bio malo razočaran zbog toga što nije u prvom timu Zvezde. Osećao se kao višak, mnogo smo pričali o tome, govorio sam mu da mora da mi veruje", prisetio se Gurović.

Selektor juniora Srbije kaže da ga nada crveno-belih podseća na njega u mlađim danima, a posebno je istakao hladnokrvnost koju je Gudurić pokazao u meču sa Bajernom, pogodivši nekoliko bitnih šuteva.

"Kada to radi sa 20 godina, možete misliti šta će raditi kasnije. Ima neverovatnu dozu sportskog bezobrazluka, a to je ono što razdvaja vrhunske i prosečne igrače. Takođe, odlično čita situacije na terenu, u košarci kliker mora da radi non-stop, i kada ste sa loptom i kada ste bez nje. Glup igrač ne može da postane vrhunski, a Gudurić je, kao što sam već rekao, izutetno pametan momak", zaključio je Milan Gurović u razgovoru za beogradski list.

Komentari / 0

Ostavite komentar