Кристоферсен испред Хиршера захваљујући дрону!

Норвешки скијаш Хенрик Кристоферсен тријумфовао је на другом слалому сезоне који је у оквиру Светског купа одржан у италијанској Мадони ди Кампиљо.

Остали спортови 23.12.2015 | 11:40
Кристоферсен испред Хиршера захваљујући дрону!

Кристоферсен је до друге победе у овогодишњем издању елитног такмичења, а шесте у каријери, дошао укупним временом од 1:37.80 минута.

Друго место, са секундом и 25 стотинке заостатка, заузео је Аустријанац Марсел Хиршер, док је трећи био његов сународник Марко Шварц.

Кристоферсен је већ после прве вожње имао секунду предности у односу на Хиршера, а Аустријанац је изгубио много времена због пада дрона који је носио камеру иза њега. Срећом, Хиршер није повређен у том инциденту, а Кристоферсена и њега је следио домаћи скијаш Стефано Грос, док је Шварц био 17, две секунде иза Норвежанина. Млади аустријски скијаш је био одличан у наставку и редом је пратио како су ривали спорији од њега док на ред није дошао Хиршер, да би Кристоферсен на крају само потврдио тријумф.

Италијан Ђулијано Рицоли је био бољи од осталих на четвртом месту, испред Луке Ернија из Швајцарске, Немца Фрица Допфера и Жан-Баптиста Гранжа из Француске. Прву десеторицу комплетирали су домаћи скијаш Манфред Мелг, Дејвид Чудунски из Сједињених Држава и Швеђанин Андре Мирер.

Хиршер је тренутно на челу генералног пласмана са 623 бода, три више од Норвежанина Аксела Лунда Свиндала. У поретку слалома, Кристоферсен има максималних 200 бодова, испред Хиршера са 160.

Светски куп у конкуренцији скијаша наставља се 29. децембра спустом у Санта Катерини, у Италији.

Коментари / 0

Оставите коментар