Провалници однијели сеф и у њему 20.000 КМ

Полиција трага за провалницима који су аутомобилом пробили стаклена врата тржног центра "Бинго" у Добоју, а потом из мјењачнице украли метални сеф у којем се, према непотврђеним информацијама, налазило око 20.000 марака!

Република Српска 22.12.2015 | 21:25
Провалници однијели сеф и у њему 20.000 КМ

Филмски упад у "Бинго" догодио се јутрос око четири сата. Лопови су се непознатим аутомобилом довезли до улаза у "Бинго", а онда се у стилу "Пинк Пантер" банде у рикверц залетјели у улазна врата тржног центра. Након што су их пробили, возилом су прошли кроз хол и развалили и друга стаклена врата на улазу.

Десетак метара увезли су се у унутрашњост тржног центра, а онда ноншалантно ушетали у оближњу мјењачницу и украли метални сеф с новцем. Иначе, мјењачница је власништво саобраћајног полицајца из Добоја Драге Башића.

Незванично сазнајемо да су се у тренутку пљачке у тржном центру затекла два ноћна чувара, који су чули ломљаву стакла. У намјери да спријече пљачку кренули су према улазу, али су лопови били бржи.

"Све се одиграло муњевито и чувари практично нису ни стигли да реагују. Све је било завршено за мање од минута јер мјењачница није адекватно обезбијеђена и у њу се лако улази. Иза пљачкаша је остао лом, а трагови разбијеног стакла остали су по паркингу тржног центра, па чак и по путу којим су бјежали. У том дијелу града налази се неколико тржних центара и мотел, а улица је веома добро освијетљена. Међутим, пљачкашима то није сметало и виђени су само како бјеже путем према насељу Усора", рекао је добро обавијештени извор Пресса.

У полицији сазнајемо да су пљачку снимиле и надзорне камере "Бинга", а снимак је изузет и послат на вјештачење.

"Нико за сада није ухапшен или осумњичен, а још се трага и за аутомобилом који је коришћен у провали", навели су у ЦЈБ Добој, не желећи да открију модел возила који су користили пљачкаши.

На идентичан начин 4. децембра ове године проваљено је у "Бинго" у Приједору, а лопови су тада из сефа мјењачнице украли 95.000 КМ. Једина разлика је што су провалници тада на паркингу оставили "голф 2" којим су "улетљели" у тржни центар и побјегли другим возилом.

Истрагом је утврђено да је "голф" током ноћи украден у приједорском насељу Чејреци, а починиоци још нису откривени. У полицији сумњају да је ријеч о истим пљачкашима, али не искључују ни могућност да је неко копирао провалнике из Приједора.

Извор: Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар