Provalnici odnijeli sef i u njemu 20.000 KM

Policija traga za provalnicima koji su automobilom probili staklena vrata tržnog centra "Bingo" u Doboju, a potom iz mjenjačnice ukrali metalni sef u kojem se, prema nepotvrđenim informacijama, nalazilo oko 20.000 maraka!

Republika Srpska 22.12.2015 | 21:25
Provalnici odnijeli sef i u njemu 20.000 KM

Filmski upad u "Bingo" dogodio se jutros oko četiri sata. Lopovi su se nepoznatim automobilom dovezli do ulaza u "Bingo", a onda se u stilu "Pink Panter" bande u rikverc zaletjeli u ulazna vrata tržnog centra. Nakon što su ih probili, vozilom su prošli kroz hol i razvalili i druga staklena vrata na ulazu.

Desetak metara uvezli su se u unutrašnjost tržnog centra, a onda nonšalantno ušetali u obližnju mjenjačnicu i ukrali metalni sef s novcem. Inače, mjenjačnica je vlasništvo saobraćajnog policajca iz Doboja Drage Bašića.

Nezvanično saznajemo da su se u trenutku pljačke u tržnom centru zatekla dva noćna čuvara, koji su čuli lomljavu stakla. U namjeri da spriječe pljačku krenuli su prema ulazu, ali su lopovi bili brži.

"Sve se odigralo munjevito i čuvari praktično nisu ni stigli da reaguju. Sve je bilo završeno za manje od minuta jer mjenjačnica nije adekvatno obezbijeđena i u nju se lako ulazi. Iza pljačkaša je ostao lom, a tragovi razbijenog stakla ostali su po parkingu tržnog centra, pa čak i po putu kojim su bježali. U tom dijelu grada nalazi se nekoliko tržnih centara i motel, a ulica je veoma dobro osvijetljena. Međutim, pljačkašima to nije smetalo i viđeni su samo kako bježe putem prema naselju Usora", rekao je dobro obaviješteni izvor Pressa.

U policiji saznajemo da su pljačku snimile i nadzorne kamere "Binga", a snimak je izuzet i poslat na vještačenje.

"Niko za sada nije uhapšen ili osumnjičen, a još se traga i za automobilom koji je korišćen u provali", naveli su u CJB Doboj, ne želeći da otkriju model vozila koji su koristili pljačkaši.

Na identičan način 4. decembra ove godine provaljeno je u "Bingo" u Prijedoru, a lopovi su tada iz sefa mjenjačnice ukrali 95.000 KM. Jedina razlika je što su provalnici tada na parkingu ostavili "golf 2" kojim su "uletljeli" u tržni centar i pobjegli drugim vozilom.

Istragom je utvrđeno da je "golf" tokom noći ukraden u prijedorskom naselju Čejreci, a počinioci još nisu otkriveni. U policiji sumnjaju da je riječ o istim pljačkašima, ali ne isključuju ni mogućnost da je neko kopirao provalnike iz Prijedora.

Izvor: Press

Komentari / 0

Ostavite komentar