Брука и срамота младих тренера кошарке у Србији

Брука и срамота! На кошаркашки семинар у хали Визура, на коме је у уторак ујутру главни и једини предавач био Божидар Маљковић, прослављени стручњак и четвороструки првак Европе, дошло је само 25 од 300 младих тренера у Београду. Директор репрезентације Владимир Кузмановић каснио је сат времена, а Игор Ракочевич сат и по, иако је семинар организиовао Кошаркашки савез Србије!

Кошарка 22.12.2015 | 19:46
Брука и срамота младих тренера кошарке у Србији

Србија се, бар када је кошарка у питању, одувек могла дичити великим тренерима. А Божидар Маљковић свакако је један од њих. Један од највећих. Три пута је покорио Југославију, четири пута Европу, две титуле првака има и у Француској, једну у Шпанији и Купу Радивоја Кораћа...

Као такав, за сваког младог тренера у Србији морао би да важи за узора, а његово предавање као јединствена шанса да науче нешто ново. Уосталом, предавање није било обавезно, али присуство овом догађају младим тренерима доноси бодове који су по новом закону о спорту неопходни за продужетак лиценце.

Ипак, трибине хале у Визури биле су аветињски празне! Од 300 тренера који би могли да присуствују овом догађају, појавило се 25. Тема семинара, иначе за њих јако важна - “програм квалитетног развоја играча, континуираног праћења и индивидуалног техничко-тактичког усавршавања” изгеда да многима није била интересантна. Очигледно, данас је младим тренерима важније да се тактици "уче" на лап-топовима, него да послушају стручањака попут Боже Маљковића. Ето, таква нам је будућност тренерске струке.

Но, поред катастрофалног одзива младих тренера, велику мрљу на цео догађај бацило је и понашање функционера у нашем Савезу. Директор наше репрезентације Владимир Кузмановић појавио се на предавању са сат времена закашњења, а потпредседник КСС-а Игор Ракочевић са сат и по, иако се семинар реализује у оквиру заједничке акције Савеза и Удружења кошаркашких тренера Србије.

Неозбиљно, неодговорно, па можемо рећо и ружно! Како за тренере, тако и за челнике КСС-а.

Следећа акција са Божом Маљковићем у дворани „СЦ Визура“ у Земуну је већ у среду, и то у два термина, од 10 до 12 часова и од 16.30 до 18.30 сати. За све би било добро да се сличне сцене не понове.

Извор: Блиц

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

зока

22.12.2015 19:11

Бозо је цар царева.

ОДГОВОРИТЕ