Bruka i sramota mladih trenera košarke u Srbiji

Bruka i sramota! Na košarkaški seminar u hali Vizura, na kome je u utorak ujutru glavni i jedini predavač bio Božidar Maljković, proslavljeni stručnjak i četvorostruki prvak Evrope, došlo je samo 25 od 300 mladih trenera u Beogradu. Direktor reprezentacije Vladimir Kuzmanović kasnio je sat vremena, a Igor Rakočevič sat i po, iako je seminar organiziovao Košarkaški savez Srbije!

Košarka 22.12.2015 | 19:46
Bruka i sramota mladih trenera košarke u Srbiji

Srbija se, bar kada je košarka u pitanju, oduvek mogla dičiti velikim trenerima. A Božidar Maljković svakako je jedan od njih. Jedan od najvećih. Tri puta je pokorio Jugoslaviju, četiri puta Evropu, dve titule prvaka ima i u Francuskoj, jednu u Španiji i Kupu Radivoja Koraća...

Kao takav, za svakog mladog trenera u Srbiji morao bi da važi za uzora, a njegovo predavanje kao jedinstvena šansa da nauče nešto novo. Uostalom, predavanje nije bilo obavezno, ali prisustvo ovom događaju mladim trenerima donosi bodove koji su po novom zakonu o sportu neophodni za produžetak licence.

Ipak, tribine hale u Vizuri bile su avetinjski prazne! Od 300 trenera koji bi mogli da prisustvuju ovom događaju, pojavilo se 25. Tema seminara, inače za njih jako važna - “program kvalitetnog razvoja igrača, kontinuiranog praćenja i individualnog tehničko-taktičkog usavršavanja” izgeda da mnogima nije bila interesantna. Očigledno, danas je mladim trenerima važnije da se taktici "uče" na lap-topovima, nego da poslušaju stručanjaka poput Bože Maljkovića. Eto, takva nam je budućnost trenerske struke.

No, pored katastrofalnog odziva mladih trenera, veliku mrlju na ceo događaj bacilo je i ponašanje funkcionera u našem Savezu. Direktor naše reprezentacije Vladimir Kuzmanović pojavio se na predavanju sa sat vremena zakašnjenja, a potpredsednik KSS-a Igor Rakočević sa sat i po, iako se seminar realizuje u okviru zajedničke akcije Saveza i Udruženja košarkaških trenera Srbije.

Neozbiljno, neodgovorno, pa možemo rećo i ružno! Kako za trenere, tako i za čelnike KSS-a.

Sledeća akcija sa Božom Maljkovićem u dvorani „SC Vizura“ u Zemunu je već u sredu, i to u dva termina, od 10 do 12 časova i od 16.30 do 18.30 sati. Za sve bi bilo dobro da se slične scene ne ponove.

Izvor: Blic

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

zoka

22.12.2015 19:11

Bozo je car careva.

ODGOVORITE