АБА: Може ли Божић да прекине серију пораза Партизана?!

Црно-бели нису победили на осам узастопних лигашких гостовања у АБА лиги, почев од меча у "Морачи" 22. марта ове године. Данас Партизан гостује у Скопљу.

Кошарка 23.12.2015 | 14:20
АБА: Може ли Божић да прекине серију пораза Партизана?!

Кошаркаши Партизана отпутовали су у Скопље, где ће данас, од 17 часова, покушати да прекину низ од осам пораза на страни у АБА лиги.

Црна серија црно-белих започетка је 22. марта ове године у чувеној утакмици са екипом Будућности, у Подгорици, када се играло за друго место на крају лигашког дела претходне сезоне и када је црногорски шампион победио 85:79.

Последњу лигашку победу на страни у АБА лиги, Партизан је забележио 9. марта ове године у дуелу са Мега Лексом - 73:75, а последњу победу у гостима, 15. априла ове године у другом мечу полуфиналне серије плеј-офа, са Црвеном звездом - 68:70.

У међувремену, од старта сезоне 2015/16, реновирани Партизан тренера Петра Божића губио је редом у гостима од Будућности, Металца, Игокее, Цибоне, Црвене звезде, Задра и Цедевите, тако да ће нову прилику за прекид лоше традиције Божић, његови помоћници и играчи имати на врућем паркету Дворане "Јане Сандански".

Тамо су ове сезоне побеђивали Црвена звезда, Цедевита и Задар, а губили Цибона, Игокеа, Металац и, у претпрошлом колу, Олимпија. У међувремену, првак Македоније победио је и Металац у Ваљеву, па у добој форми и позитивном расположењу чека ривала с којим има скор 2:5 у регионалним мечевима.

Пред пут у Скопље, говорећи за сајт клуба, тренер Божић рекао је да његову екипу чека тежак посао против МЗТ-а и додао да црно-бели морају да одиграју у континуитету свих 40 минута ако желе тријумф.

"Чека нас тежак посао. МЗТ је у последње време везао неколико добрих утакмица и победа. Имају добар тим, нарочито добро играју код куће, а у прошлом колу против Металца су само потврдили да се налазе у успону форме", рекао је Божић.

Партизан и МЗТ имају исти однос победа и пораза, 6-9, што овом сусрету даје додатни значај.

"Ми морамо да одиграмо добро у континуитету и да све добре ствари које су постојале на утакмици против Мега Лекса пренесемо на свих 40 минута у Скопљу", навео је Божић.

Центар црно-белих Божо Ђумић рекао је да је екипа имала мало времена за припрему меча, али је додао да су сви спремни да одиграју добру утакмицу, без осцилација.

"Идемо тамо да пружимо све од себе. Жеља нам је да одиграмо без осцилација, максимално ангажовано и енергично пре свега у одбрани", казао је Дјумић.

Црно-бели су у суботу, у "Пиониру", на болан и, како каже плејмејкер Џамар Вилсон, "неприхватљив" начин поражени од Мега Лекса, у утакмици у којој су имали 18 поена предности у трећој четвртини. Божић је прву победу у каријери, у својству првог тренера, остварио управо против МЗТ Скопља (72:69, 3. коло АБА лиге), а сада има прилику да против истог ривала забележи и први тријумф на страни од када је на месту шефа струке црно-беле кошаркашке породице наследио Душка Вујошевића.

Коментари / 0

Оставите коментар