ABA: Može li Božić da prekine seriju poraza Partizana?!

Crno-beli nisu pobedili na osam uzastopnih ligaških gostovanja u ABA ligi, počev od meča u "Morači" 22. marta ove godine. Danas Partizan gostuje u Skoplju.

Košarka 23.12.2015 | 14:20
ABA: Može li Božić da prekine seriju poraza Partizana?!

Košarkaši Partizana otputovali su u Skoplje, gde će danas, od 17 časova, pokušati da prekinu niz od osam poraza na strani u ABA ligi.

Crna serija crno-belih započetka je 22. marta ove godine u čuvenoj utakmici sa ekipom Budućnosti, u Podgorici, kada se igralo za drugo mesto na kraju ligaškog dela prethodne sezone i kada je crnogorski šampion pobedio 85:79.

Poslednju ligašku pobedu na strani u ABA ligi, Partizan je zabeležio 9. marta ove godine u duelu sa Mega Leksom - 73:75, a poslednju pobedu u gostima, 15. aprila ove godine u drugom meču polufinalne serije plej-ofa, sa Crvenom zvezdom - 68:70.

U međuvremenu, od starta sezone 2015/16, renovirani Partizan trenera Petra Božića gubio je redom u gostima od Budućnosti, Metalca, Igokee, Cibone, Crvene zvezde, Zadra i Cedevite, tako da će novu priliku za prekid loše tradicije Božić, njegovi pomoćnici i igrači imati na vrućem parketu Dvorane "Jane Sandanski".

Tamo su ove sezone pobeđivali Crvena zvezda, Cedevita i Zadar, a gubili Cibona, Igokea, Metalac i, u pretprošlom kolu, Olimpija. U međuvremenu, prvak Makedonije pobedio je i Metalac u Valjevu, pa u doboj formi i pozitivnom raspoloženju čeka rivala s kojim ima skor 2:5 u regionalnim mečevima.

Pred put u Skoplje, govoreći za sajt kluba, trener Božić rekao je da njegovu ekipu čeka težak posao protiv MZT-a i dodao da crno-beli moraju da odigraju u kontinuitetu svih 40 minuta ako žele trijumf.

"Čeka nas težak posao. MZT je u poslednje vreme vezao nekoliko dobrih utakmica i pobeda. Imaju dobar tim, naročito dobro igraju kod kuće, a u prošlom kolu protiv Metalca su samo potvrdili da se nalaze u usponu forme", rekao je Božić.

Partizan i MZT imaju isti odnos pobeda i poraza, 6-9, što ovom susretu daje dodatni značaj.

"Mi moramo da odigramo dobro u kontinuitetu i da sve dobre stvari koje su postojale na utakmici protiv Mega Leksa prenesemo na svih 40 minuta u Skoplju", naveo je Božić.

Centar crno-belih Božo Đumić rekao je da je ekipa imala malo vremena za pripremu meča, ali je dodao da su svi spremni da odigraju dobru utakmicu, bez oscilacija.

"Idemo tamo da pružimo sve od sebe. Želja nam je da odigramo bez oscilacija, maksimalno angažovano i energično pre svega u odbrani", kazao je Djumić.

Crno-beli su u subotu, u "Pioniru", na bolan i, kako kaže plejmejker Džamar Vilson, "neprihvatljiv" način poraženi od Mega Leksa, u utakmici u kojoj su imali 18 poena prednosti u trećoj četvrtini. Božić je prvu pobedu u karijeri, u svojstvu prvog trenera, ostvario upravo protiv MZT Skoplja (72:69, 3. kolo ABA lige), a sada ima priliku da protiv istog rivala zabeleži i prvi trijumf na strani od kada je na mestu šefa struke crno-bele košarkaške porodice nasledio Duška Vujoševića.

Komentari / 0

Ostavite komentar