Ћурчић: Нема ко није крив! Сви смо криви за дебакл!

Селектор репрезентације Србије Радован Ћурчић рекао је да не жели да појединачно критикује играче, већ да су сви предвођени њим кривци за велики неуспех.

Фудбал 23.12.2015 | 14:00
Ћурчић: Нема ко није крив! Сви смо криви за дебакл!

"Фудбал је колективни спорт. Када се утакмица изгуби, не можемо тражити индивидуалне кривце, увек смо сви заједно криви, а селектор наравно на првом месту. Све је то релативно, месец дана пре утакмице са Чешком, у Албанији, сви су били задовољни њима. Репрезентација треба да размишља само тимски и не бих издвајао играче", рекао је Ћурчић.

Ћурчић је казао да је спреман да води репрезентацију и у наредном периоду, али није желео да говори о именима која ће се наћи на списку за следеће окупљање А селекције.

"Чека се одлука Извршног одбора, али то је то. Ја сам војник Савеза, размишљам само о будућности репрезентације и радим најбоље што могу", навео је селектор и додао да сви играчи са великом жељом и амбицијом чекају наредну такмичарску годину.

Он је казао да му подршка Фудбалског савеза Србије много значи, као и увек.

Према његовим речима, за репрезентацију треба да играју најбољи, али и да не бежи од подмлађивања тима.

"Све треба анализирати, у сваком случају. И до сада смо подмладјивали репрезентацију, никада нисмо бежали од тога, играли су једну од најбитнијих утакмица и Андрија Живковић и Урош Спајић и Дарко Брашанац. За репрезентацију Србије треба да играју најбољи и они који буду најбољи у том тренутку сигурно је да ће бити на списку", казао је Ћурчић.

Ћурчић није желео да говори о именима играча који ће се наћи на списку за пријатељске утакмице у марту, па ни о евентуалном повратку Невена Суботића у репрезентацију Србије.

Како је рекао, велики хендикеп за репрезентацију Србије на почетку квалификација за Светско првенство у Русији биће изостанак Немање Матића због суспензије.

Он је навео да се ФСС жалио на одлуку о Матићевој суспензији и да је оптимиста по том питању.

"Видећемо шта ће бити. Сувишно је причати, Матић много значи репрезентацији и то је велики хендикеп", рекао је Ћурчић.

Селектор је честитао Матићу на избору за најбољег српског играча у 2015. години, као и Вељку Пауновићу, који је најбољи тренер.

Ћурчић је казао да сматра да је комисија која је о томе одлучивала изабрала најбоља решења и пожелео да наредне године буде више кандидата.

"Није лако када се доносе овакве одлуке и добро је када се појави више играча и има дилема. Подржавам одлуку комисије, она се бавила тим стварима и урадила најбољу могућу анализу. Надам се да ће наши фудбалери имати успешну 2016. годину, као што су поједини имали 2015.", казао је Ћурчић.

Србија ће наредну такмичарску утакмицу одиграти тек у септембру следеће године, када ће се састати са Ирском на почетку квалификација за Мундијал у Русији, док ће претходно у неколико термина играти пријатељске сусрете.

Коментари / 0

Оставите коментар