Ćurčić: Nema ko nije kriv! Svi smo krivi za debakl!

Selektor reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da ne želi da pojedinačno kritikuje igrače, već da su svi predvođeni njim krivci za veliki neuspeh.

Fudbal 23.12.2015 | 14:00
Ćurčić: Nema ko nije kriv! Svi smo krivi za debakl!

"Fudbal je kolektivni sport. Kada se utakmica izgubi, ne možemo tražiti individualne krivce, uvek smo svi zajedno krivi, a selektor naravno na prvom mestu. Sve je to relativno, mesec dana pre utakmice sa Češkom, u Albaniji, svi su bili zadovoljni njima. Reprezentacija treba da razmišlja samo timski i ne bih izdvajao igrače", rekao je Ćurčić.

Ćurčić je kazao da je spreman da vodi reprezentaciju i u narednom periodu, ali nije želeo da govori o imenima koja će se naći na spisku za sledeće okupljanje A selekcije.

"Čeka se odluka Izvršnog odbora, ali to je to. Ja sam vojnik Saveza, razmišljam samo o budućnosti reprezentacije i radim najbolje što mogu", naveo je selektor i dodao da svi igrači sa velikom željom i ambicijom čekaju narednu takmičarsku godinu.

On je kazao da mu podrška Fudbalskog saveza Srbije mnogo znači, kao i uvek.

Prema njegovim rečima, za reprezentaciju treba da igraju najbolji, ali i da ne beži od podmlađivanja tima.

"Sve treba analizirati, u svakom slučaju. I do sada smo podmladjivali reprezentaciju, nikada nismo bežali od toga, igrali su jednu od najbitnijih utakmica i Andrija Živković i Uroš Spajić i Darko Brašanac. Za reprezentaciju Srbije treba da igraju najbolji i oni koji budu najbolji u tom trenutku sigurno je da će biti na spisku", kazao je Ćurčić.

Ćurčić nije želeo da govori o imenima igrača koji će se naći na spisku za prijateljske utakmice u martu, pa ni o eventualnom povratku Nevena Subotića u reprezentaciju Srbije.

Kako je rekao, veliki hendikep za reprezentaciju Srbije na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji biće izostanak Nemanje Matića zbog suspenzije.

On je naveo da se FSS žalio na odluku o Matićevoj suspenziji i da je optimista po tom pitanju.

"Videćemo šta će biti. Suvišno je pričati, Matić mnogo znači reprezentaciji i to je veliki hendikep", rekao je Ćurčić.

Selektor je čestitao Matiću na izboru za najboljeg srpskog igrača u 2015. godini, kao i Veljku Paunoviću, koji je najbolji trener.

Ćurčić je kazao da smatra da je komisija koja je o tome odlučivala izabrala najbolja rešenja i poželeo da naredne godine bude više kandidata.

"Nije lako kada se donose ovakve odluke i dobro je kada se pojavi više igrača i ima dilema. Podržavam odluku komisije, ona se bavila tim stvarima i uradila najbolju moguću analizu. Nadam se da će naši fudbaleri imati uspešnu 2016. godinu, kao što su pojedini imali 2015.", kazao je Ćurčić.

Srbija će narednu takmičarsku utakmicu odigrati tek u septembru sledeće godine, kada će se sastati sa Irskom na početku kvalifikacija za Mundijal u Rusiji, dok će prethodno u nekoliko termina igrati prijateljske susrete.

Komentari / 0

Ostavite komentar