Обарање "Сухоја" је ударац борби против "ИД"

Обарање руског авиона изнад Сирије током противтерористичких операција представља велики губитак за међународне напоре у борби против тероризма, саопштено је данас из кинеског Министарства спољних послова.

Свијет 22.12.2015 | 10:30
Обарање "Сухоја" је ударац борби против "ИД"

"Знамо да је оборени руски авион обављао задатак. Оборен је током уништавања терористичких мета на сиријској територији", рекао је портпарол кинеског Министарства спољних послова Хонг Леј.

Он је истакао да је Кина веома забринута због овог питања.

"Кина подржава све међународне напоре у борби против тероризма", нагласио је портпарол и додао да Пекинг жели већу комуникацију између учесника у борби против тероризма.

Турски борбени авион је 24. новембра оборио руски "Су-24" при чему је погинуо један пилот, што је изазвало затезање односа између Анкаре и Москве. Турска је одбила да се извини и инсистира на томе да је руски авион нарушио њен ваздушни простор и да су игнорисана упозорења.

Руска војска је у више наврата саопштила да је авион оборен изнад Сирије и да је напад извршен из засједе.

Током прошле седмице, Москва је почела са анализама црне кутије из авиона, која је отворена у присуству међународних стручњака и новинара.

Руска војска позвала је стручњаке из 14 земаља да раде на извлачењу података, али до сада су се само техничари из Кине и Британије сагласили да учествују.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

тв

22.12.2015 11:03

Треба то доказати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

23.12.2015 01:20

Орлови рано лете.

ОДГОВОРИТЕ