Радета: У Хаг не идем добровољно

Функционер Српске радикалне странке /СРС/ Вјерица Радета, чије хапшење тражи Хашки трибунал због непоштовања суда, изјавила је да јој није уручен налог за хапшење, да је није контактирао ниједан од државних органа и да никад добровољно неће отићи у Хаг.

Србија 22.12.2015 | 09:45
Радета: У Хаг не идем добровољно

Радета је рекла за лист "Данас" да држава нема обавезу да Петра Јојића, Јову Остојића и њу изручи Трибуналу.

Она је нагласила да би, уколико би поступак против ње био вођен у Србији, учествовала у њему и доказала невиност по свим оптужбама за које је терете у Хагу, али да би такав поступак представљао кршење Устава Србије.

"Србија нема обавезу да нас изручи Хагу ни по Закону о сарадњи са Хашким трибуналом, ни по Статуту тог суда", рекла је Радета.

Лист "Данас" сазнао је из дипломатских извора, да би представници СРС, Радета, Јојић и Остојић, чије хапшење Хашки трибунал тражи због непоштовања суда, могли да се у Хагу нађу заједно са лидером странке Војиславом Шешељем, када му буде изрицана пресуда.

Хашки трибунал оптужује Радету, Јојића и Остојића да су "пријетили, застрашивали, нудили мито и на друге начине утицали на двојицу свједока током суђења Војиславу Шешељу".

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Анте

22.12.2015 09:07

Хоцес и питати ста јос треба сто нисте мислили тразити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

паво

22.12.2015 11:08

Све си добила само мораш мало сачекати, праве " апартман" и музику коју волиш

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

22.12.2015 17:05

ВЛАДА САДАШЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ НЕЋЕ ЧЛАНОВЕ РАДИКАЛНЕ СТРАНКЕ ПРЕДАТИ ХАГУ. ОНА ЋЕ ЊИХ ПРОДАТИ НА РАДОСТ ХРВАТА И СВИХ ДРУГИ НЕПРИЈАТЕЉА БОГА И СРБСТВА!

Name

Мд

22.12.2015 19:59

Поцели су и бабе хапсити

ОДГОВОРИТЕ