Radeta: U Hag ne idem dobrovoljno

Funkcioner Srpske radikalne stranke /SRS/ Vjerica Radeta, čije hapšenje traži Haški tribunal zbog nepoštovanja suda, izjavila je da joj nije uručen nalog za hapšenje, da je nije kontaktirao nijedan od državnih organa i da nikad dobrovoljno neće otići u Hag.

Srbija 22.12.2015 | 09:45
Radeta: U Hag ne idem dobrovoljno

Radeta je rekla za list "Danas" da država nema obavezu da Petra Jojića, Jovu Ostojića i nju izruči Tribunalu.

Ona je naglasila da bi, ukoliko bi postupak protiv nje bio vođen u Srbiji, učestvovala u njemu i dokazala nevinost po svim optužbama za koje je terete u Hagu, ali da bi takav postupak predstavljao kršenje Ustava Srbije.

"Srbija nema obavezu da nas izruči Hagu ni po Zakonu o saradnji sa Haškim tribunalom, ni po Statutu tog suda", rekla je Radeta.

List "Danas" saznao je iz diplomatskih izvora, da bi predstavnici SRS, Radeta, Jojić i Ostojić, čije hapšenje Haški tribunal traži zbog nepoštovanja suda, mogli da se u Hagu nađu zajedno sa liderom stranke Vojislavom Šešeljem, kada mu bude izricana presuda.

Haški tribunal optužuje Radetu, Jojića i Ostojića da su "prijetili, zastrašivali, nudili mito i na druge načine uticali na dvojicu svjedoka tokom suđenja Vojislavu Šešelju".

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ante

22.12.2015 09:07

Hoces i pitati sta jos treba sto niste mislili traziti.

ODGOVORITE
Name

pavo

22.12.2015 11:08

Sve si dobila samo moraš malo sačekati, prave " apartman" i muziku koju voliš

ODGOVORITE
Name

МИХАИЛО МИКИЋ

22.12.2015 17:05

ВЛАДА САДАШЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ НЕЋЕ ЧЛАНОВЕ РАДИКАЛНЕ СТРАНКЕ ПРЕДАТИ ХАГУ. ОНА ЋЕ ЊИХ ПРОДАТИ НА РАДОСТ ХРВАТА И СВИХ ДРУГИ НЕПРИЈАТЕЉА БОГА И СРБСТВА!

Name

Md

22.12.2015 19:59

Poceli su i babe hapsiti

ODGOVORITE