Садржај поглавља 35 неће бити скривен

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да ће се садржај поглавља 35 које третира односе са Приштином прецизније знати када о њему почне да се преговара, те напоменуо да "не ваља" ако се не зна садржај или ако неко покушава да га сакрије од Србије.

Србија 22.12.2015 | 08:50
Садржај поглавља 35 неће бити скривен

"Пажљиво сам слушао немачког амбасадора Аксела Дитмана да ли има нових захтева у вези са поглављем 35. Он је одговорио онако како су научили сви европски званичници - да се поглавље 35 затвара правно-обавезујућим Споразумом са Приштином о добросуседским односима и ту нема никаквих нових захтева", рекао је Дачић за "Данас".

Он сматра да је "потпуно непотребан" позив који је предсједник Србије Томислав Николић упутио Влади Србије да пита Српску православну цркву /СПЦ/ шта мисли о садржини поглавља 35.

"Те преговоре води премијер Србије Александар Вучић и он је више пута разговарао са представницима СПЦ, али и са свим другим друштвеним факторима тако да мислим да је позив да се СПЦ пита о државничким пословима непотребан", каже Дачић.

Србија је 14. децембра, двије године од формалног покретања приступних преговора са ЕУ, отворила прва поглавља 32 и 35, посвећена финансијској контроли и нормализацији односа са Приштином.

 

Коментари / 0

Оставите коментар