Sadržaj poglavlja 35 neće biti skriven

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da će se sadržaj poglavlja 35 koje tretira odnose sa Prištinom preciznije znati kada o njemu počne da se pregovara, te napomenuo da "ne valja" ako se ne zna sadržaj ili ako neko pokušava da ga sakrije od Srbije.

Srbija 22.12.2015 | 08:50
Sadržaj poglavlja 35 neće biti skriven

"Pažljivo sam slušao nemačkog ambasadora Aksela Ditmana da li ima novih zahteva u vezi sa poglavljem 35. On je odgovorio onako kako su naučili svi evropski zvaničnici - da se poglavlje 35 zatvara pravno-obavezujućim Sporazumom sa Prištinom o dobrosusedskim odnosima i tu nema nikakvih novih zahteva", rekao je Dačić za "Danas".

On smatra da je "potpuno nepotreban" poziv koji je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić uputio Vladi Srbije da pita Srpsku pravoslavnu crkvu /SPC/ šta misli o sadržini poglavlja 35.

"Te pregovore vodi premijer Srbije Aleksandar Vučić i on je više puta razgovarao sa predstavnicima SPC, ali i sa svim drugim društvenim faktorima tako da mislim da je poziv da se SPC pita o državničkim poslovima nepotreban", kaže Dačić.

Srbija je 14. decembra, dvije godine od formalnog pokretanja pristupnih pregovora sa EU, otvorila prva poglavlja 32 i 35, posvećena finansijskoj kontroli i normalizaciji odnosa sa Prištinom.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar