Дачић: Николићев позив СПЦ-у је непотребан

Позив који је предсједник Србије Томислав Николић упутио да се о садржини поглавља 35 о Косову и Метохији пита шта мисли Српска православна црква потпуно је непотребан.

Србија 22.12.2015 | 07:26
Дачић: Николићев позив СПЦ-у је непотребан

То је оцјена министра спољних послова Ивице Дачића.

Коментаришући ставове предсједника Србије о отварању првих преговарацких поглавља са ЕУ, Дачић је рекао да те преговоре води премијер Александар Вучић и да је он више пута разговарао са представницима СПЦ и свим друштвеним факторима.

"Премијер Србије је више пута разговарао са представницима Српске православне цркве, али и са свим другим друштвеним факторима, тако да мислим да је позив да се СПЦ пита о државничким пословима непотребан", рекао је Дачић за "Данас", објављено је на сајту тог листа.

У интервјуу за лист "Политика" у недјељу Николић је рекао да се са великим искушењима одмах треба суочити и да послије отварања поглавља о Косову очекује да се о томе огласе и Српска православна црква и Српска академија наука и уметности.

Извор: Агенције

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

фуј

22.12.2015 07:15

Комуњаро стара! И то не само Иринеј. Црква да се пита

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре фуј

22.12.2015 07:31

Цитао сам твоје коментаре кад је Иринеј долазио у Бјељину да разговара са представницима Срба из БиХ тада си свста говорио за Иринеја,а види сад треба.

Name

МИХАИЛО МИКИЋ

22.12.2015 17:18

СРБСКА ПРАВОСЛСВНА ЦРКВА ЈЕ СЛИКА СРБСКОГ НАРОДА КОЈА РАСПОЛАЖЕ СА ВИШЕ ВЈЕРНИКА НЕГО СВЕ ПОЛИТИЧКЕ СТРАНКЕ ЗСЈЕДНО ШТО ИМАЈУ СВОЈИ ЧЛАНОВА. ЗАТО СПЦ ТРЕБА ДА СЕ ПИТА ЗА ЊЕЗИНО МИШЉЕЊЕ О СВИМ ВЕЋИМ ПРОБЛЕМИМА СРБСКОГ НАРОДА. МЕЂУТИМ МИШЉЕЊЕ СПЦ НЕМОЖЕ ДА БУДЕ САМИ ПОКРИВАЛО СА КОЈИМ САДАШЊЕ ВЛАСТИ У СРБИЈИ ОЧИГЛЕДНО ЖЕЛЕ ДА ПОКРИЈУ И ТАКО ОД СРБСКОГ НАРОДА ДА САКРИЈУ СВОЈУ ИЗДАЈУ БОГА И СРБСТВА: ПРАБОСЛАВЉА И СВЕТОСАВЉА КАО И КОСОВА И МЕТОХИЈЕ!

Name

Србин

22.12.2015 07:26

Потребан је итекако,јер ће те ти и Вучић да уништите све по Србији и урадите све што исламско-католичка унија тражи против Срба,као што урадише и Ђинђић,Коштуница,Тадић и остала багра у парламенту Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за мозак ко орах

22.12.2015 09:33

Брате Србине мозе ли кривица некад бити и до нас какве везе има ислам и католицанство? Ста политицари у Србији одлуце. Највеце благостање је у земљама где се вера не меса у политику. Нека се они баве својим послом, а политицари својим.

Name

Пишите ћирилицом

22.12.2015 07:53

У праву си, СПЦ не треба да питате, има да је слушате. Друго је то што сте је ви (политичари) покорили својим подобним владикама и направили подјеле, па можете да чините што желите. Зато, у цркви сада имамо подједнак број црвени патриота као и у комунизму, па није чудо што се подјеле у јавним медијима пропагирају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

22.12.2015 19:49

Е мој Дацицу и ти си сазрео за оставку,прицас којестарије све висе и висе.Ста као много је вазно ста ти имас да казес.Комуњаро.

ОДГОВОРИТЕ